Ціна на електроенергію для населення до кінця року не підвищуватиметься – очільниця Міненерго
Ціна на електроенергію для населення до кінця року не підвищуватиметься – очільниця Міненерго

Ціна на електроенергію для населення до кінця року не підвищуватиметься – очільниця Міненерго

Тимчасова виконувачка обов’язків міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що ціна на електроенергію для населення не підвищуватиметься до кінця року.

Про це вона повідомила під час наради 8 травня щодо виконання рішень Антикризового енергетичного штабу, передає "Економічна правда".

"Тариф для населення у нас залишається цього року, як і попереднього року, незмінним. І не потрібно турбувати суспільство. Є різні заяви, але ми маємо сказати, що населення отримує електричну енергію за незмінною ціною", - сказала Буславець.

Водночас для промисловості ціна може зростати, але, за її словами, зміна тарифів "Укренерго" для промислових споживачів має стати "останнім заходом" для вирішення проблем, які існують.

"Якби можна було так просто через тариф НЕК "Укренерго" врегулювати фінансовий небаланс, якби це було просте рішення, то його б уже ухвалили. Тому йдеться саме про комплекс рішень з метою недопущення підвищення тарифу і ціни на електричну енергію", — сказала вона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ДП "Енергоатом" може скоротити виробництво електроенергії на українських АЕС, згідно з проєктом прогнозованого балансу виробництва електроенергії до 2020 року. Відповідний документ за підписом технічного директора і т.в.о. першого віцепрезидента компанії Валерія Кравця опублікував колишній нардеп Сергій Лещенко. Зокрема, йдеться про повну зупинку одразу трьох блоків потужністю 3000 МВт і зменшенні виробництва ще на п'яти блоках.  

Водночас журналіст Юрій Бутусов повідомляє, що в Україні наразі уже зупинено один енергоблок, до 10 травня може бути зупинено три атомні енергоблоки, а ще на трьох блоках буде сильно знижена потужність. Тим часом виконувачка обов'язків міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець заявила, що на базі державних атомних електростанцій можуть почати майнінг криптовалют.

Відео Експерти вважають, що зміна енергобалансу може призвести до здорожчання електроенергії

Може здорожчати аж на чверть. Новий енергетичний баланс, який цього тижня ухвалив уряд, може потягнути за собою вищі тарифи на світло - застерігають експерти. Причина - відімкнення одразу кількох блоків АЕС, які й виробляли найдешевшу електрику. У Міненерго натомість такий крок назвали вимушеним в умовах економічної кризи.    

Источник материала
Поделиться сюжетом