Представник Кремля розповів деталі переговорів за зачиненими дверима в Берліні щодо Донбасу
Представник Кремля розповів деталі переговорів за зачиненими дверима в Берліні щодо Донбасу

Представник Кремля розповів деталі переговорів за зачиненими дверима в Берліні щодо Донбасу

Сьогодні, 13 травня, у Берліні у відомстві Федерального канцлера Німеччини відбулися додаткові консультації щодо врегулювання конфлікту на сході України. В них брав участь заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який є головним переговірником та куратором врегулювання ситуації на окупованому Донбасі.

Він заявив, що консультації пройшли "конструктивно, досягнуті угоди про взаємні подальші дії", передає російський "ТАСС".

"Ці консультації дадуть додатковий імпульс для інтенсифікації переговорів і в" нормандському форматі ", і в Тристоронньої контактній групі в Мінську. Будуть надані відповідні сигнали", - сказав Козак.

Козак заявив, що діалог у Берліні пройшов у "конструктивному, діловому ключі".

"Досягли угоди про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні, за рішенням безлічі непростих завдань, які потребують вирішення у взаємодії з представниками Донбасу, представниками України в "нормандському форматі"", - додав Козак.

Причиною для приїзду заступника голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака в Берлін, незважаючи на санкції, стало обговорення такої важливої ​​теми, як українське врегулювання. Про це повідомили в пресслужбі уряду ФРН, пише російське "РИА Новости".

"У Європейському союзі передбачені певні винятки і процедури при блокуванні в'їзду, в тому числі попередня інформація інших держав-членів. Винятки стосуються, наприклад, переговорів про вирішення конфлікту на сході України. Ці правила були дотримані", - заявив представник відомства у відповідь на питання, чи означає візит Козака, що санкції проти нього були зняті на тимчасовій або постійній основі.

Як повідомлялося раніше, заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак 13 травня таємно прилетів до Німеччини.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський затвердив новий склад української делегації на перемовинах ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі. Після цього голова Офісу президента Андрій Єрмак уже двічі мав розмови із радниками лідерів "нормандської" четвірки – Франції, Німеччини та Росії.

Источник материала
loader
loader