Зеленський поговорив телефоном із президенткою Єврокомісії: про що домовилися
Зеленський поговорив телефоном із президенткою Єврокомісії: про що домовилися

Зеленський поговорив телефоном із президенткою Єврокомісії: про що домовилися

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн щодо подолання наслідків пандемії коронавірусу в Україні та Європі, а також щодо можливого відновлення авіасполучення.

Також співрозмовники узгодили кроки щодо поступового виходу з карантину, поговорили про поглиблення співпраці в медичній галузі, забезпечення "зелених коридорів" для безперешкодного руху товарів Європою, залучення України в ролі спостерігача до Комітету ЄС з питань охорони здоров’я, повідомили у пресслужбі глави держави.

"Завдяки своєчасно запровадженим заходам нам вдалося запобігти найгіршому сценарію поширення епідемії. Ми уважно стежимо за заходами ЄС з боротьби з пандемією. Дякую вам особисто за оголошений Єврокомісією пакет підтримки України у 190 млн євро для подолання наслідків коронавірусу. Ці гроші будуть спрямовані на підтримку системи охорони здоров’я та економіки, допомогу вразливим групам населення, малому та середньому бізнесу, підтримку громадянського суспільства, судової реформи, реалізацію "Європейської зеленої угоди", – заявив Зеленський.

Також український президент подякував Урсулі фон дер Ляєн за рішення Єврокомісії започаткувати чергову програму макрофінансової допомоги Україні обсягом 1,2 млрд євро.

"Нам необхідна двостороння допомога з боку Європейського Союзу для стабілізації економіки та державних фінансів. Ми готові до конструктивної співпраці з метою швидкого започаткування та реалізації цієї програми макрофінансової допомоги", – запевнив він.

Окрім цього співрозмовники домовилися, що протягом наступних тижнів Україні буде перераховано другий транш попередньої, четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро.

Водночас Урсула фон дер Ляєн привітала Зеленського з першою річницею інавгурації та відзначила прогрес України у впровадженні реформ.

Нагадаємо,  президент УкраїниВолодимир Зеленський 20 травня провів пресконференцію. Захід відбувся у Маріїнському палаці. Президент відповів на різні запитання, зокрема, про пенсії, коронавірус в Україні, ситуацію на Донбасі, реформи тощо. 

Источник материала
loader
loader