Поліція закінчила розслідування справи вбивства Павла Шеремета
Поліція закінчила розслідування справи вбивства Павла Шеремета

Поліція закінчила розслідування справи вбивства Павла Шеремета

Поліція завершила досудове розслідування щодо підозрюваних у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Павла Шеремета було вбито у центрі Києва 20 липня 2016 року. Інформацію про закінчення досудового розслідування повідомляє "Українська правда" з посиланням на слова адвоката підозрюваної Юлія Кузьменко Тараса Безпалого. Це також в коментарі "Слідство.Інфо" підтвердив адвокат підозрюваної Яни Дугарь Микола Ореховський.

Правоохоронці висунули звинувачення підозрюваним музиканту Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь. Однак варто додати, що тепер Андрій Антоненко вважається не організатором злочину, а одним із виконавців, як і Юлія Кузьменко. Організатори поки "невстановлені особи",

Окрім того, поліція також змінила і ймовірний мотив вбивства. До цього Антоненка звинувачували у тому, що він здійснив це вбивство, "захопився ультранаціоналістичними ідеями" та "культивував величність арійської раси". Натомість тепер він не організатор, а лише виконавець. А невстановлені організатори здійснили це вбивство з особистих мотивів і "вирішили створити в суспільстві вкрай резонансну подію" для провокації акцій протесту. Водночас мотиви підозрюваних нібито полягали в тому, що вони підтримували ідеї створення цієї резонансної події.

Поки ж Нацполіція офіційно не оголосила по закінчення досудового розслідування.

Вбивства Павла Шеремета: що відомо

  • Павла Шеремета було вбито у центрі Києва 20 липня 2016 року. Автомобіль, в якому він перебував, підірвали на одному з перехресть. Журналіст загинув на місці.
  • Попри доволі резонансну ситуацію, слідство доволі довго не мало підозрюваних у цій справі. Аж поки 12 грудня 2019 року під час пресконференції очільник МВС Арсен Аваков за участі президента Володимира Зеленського не звинуватив у них Андрія Антоненка, (також відомого як Riffmaster), Юлію Кузьменко та Яну Дугарь. Також у справі проходять подружжя Владислава та Ірини Грищенко.Слідство називало Антоненка організатором вбивства, Кузьменко – у тому, що вона заклала вибухівку, а Дугарь – фотографувала відеокамери біля будинку Павла Шеремета за кілька днів до вбивства
  • Наступного дня після цих звинувачень Антоненка та Кузьменко було затримано. Станом на 22 травня вони й далі перебувають під вартою. Дугарь перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

 

Теги по теме
Новости Украины полиция Новости политики Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader