Завершення проєкту "Стіна" планують перенести на 2025 рік
Завершення проєкту "Стіна" планують перенести на 2025 рік

Завершення проєкту "Стіна" планують перенести на 2025 рік

Державна прикордонна служба надіслала зацікавленим центральним органам виконавчої влади проєкт розпорядження Кабінету Міністрів про внесення змін до Плану заходів проєкту "Стіна", яким передбачено завершення будівництва на кордоні з Російською Федерацією у 2025 році, йдеться в листі Держприкордонслужби на запит експертної організації State Watch, пише "Економічна правда".

Необхідність продовження термінів прикордонники пояснюють скороченням фінансування, а також зростанням вартості будівельних матеріалів, робіт і послуг.

У 2014 році тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував початок зведення фізичного кордону між Україною та Російською Федерацією.

Будівництво мало завершитися в 2018 році, але терміни продовжили до 2021 року.

Зараз планується перенесення реалізації проєкту "Стіна" ще на 4 роки, тобто до 2025 року.

Загальна очікувана вартість проєкту "Стіна" становить 4,1 млрд грн, із них у період 2015–2019 років уже було витрачено 1,7 млрд грн.

Відповідно до показників бюджетної програми "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону", за якою здійснюються витрати на "Стіну", на будівництво російсько-українського кордону у 2020 році передбачено ще 400 млн грн.

Уряд скасував із 1 вересня можливість перетину кордону за паспортом громадянина України.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader