Шмигаль доручив створити тримісячний запас медзасобів боротьби з коронавірусом
Шмигаль доручив створити тримісячний запас медзасобів боротьби з коронавірусом

Шмигаль доручив створити тримісячний запас медзасобів боротьби з коронавірусом

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити тримісячний запас медзасобів боротьби з коронавірусом. Про це Шмигаль заявив на нараді щодо медзакупівель, пов’язаних із запобіганням поширенню коронавірусу, передає прес-служба Кабміну.

"Необхідно чітко визначити, що забезпеченість засобами індивідуального захисту повинна бути з розрахунку на три місяці. Хочемо зараз сформувати такий запас в лікарнях першої хвилі", - заявив прем'єр.

Глава Уряду наголосив, що пріоритетом у держзакупівлях має бути локалізація, тобто в першу чергу мають закуповуватися товари українського виробництва. Прем’єр-міністр дав доручення Мінекономіки надати перелік виробників засобів індивідуального захисту, ліків, обладнання. Всі вимоги до виробників повинні бути уніфіковані, зазначив очільник Уряду.

Також Денис Шмигаль дав протокольне доручення організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в рамках програми, прийнятої постановою Кабміну від 6 травня цього року, передбачено виділення близько 3 млрд грн на закупівлю засобів індивідуального захисту, лабораторного устаткування тощо.

"У вівторок починається процедура закупівлі з використанням системи ProZorro, але за скороченою процедурою", - заявив Степанов.

Як повідомлялося, у Львові почали робити високоточні тести (імуноферментний аналіз) на антитіла до коронавірусу Covid-19. 

Нагадаємо, що в Україні протягом добизафіксовано 259 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Всього в країні діагностовано 21 245 випадків інфікування Covid-19. 

Теги по теме
Денис Шмыгаль
Источник материала
loader
loader