Шмигаль хоче підвищити кількість тестів на коронавірус за добу в Україні до 50 тисяч
Шмигаль хоче підвищити кількість тестів на коронавірус за добу в Україні до 50 тисяч

Шмигаль хоче підвищити кількість тестів на коронавірус за добу в Україні до 50 тисяч

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прагне, щоб кількість тестувань на коронавірус в країні підвищилася до 40-50 тисяч за добу. Наразі цей показник перебуває на рівні 10 тисяч.

Про це він розповів в інтерв’ю "Інтерфаксу".

"Сьогодні ми дійшли до межі більше 9 тис. тестів на добу. Далі ми будемо рухатися методом пулінгу - об’єднання 4-5 тестів одночасно в одній пробірці, а якщо пробірка показує позитивний результат, тоді ці 5 тестів будуть розглядатися індивідуально. Це дає можливість за потреби в 4-5 разів збільшити тестування, і при теперішньому рівні лабораторного обладнання робити до 40-50 тис. тестів на добу. З тестами у нас зараз проблем немає", - зазначив прем’єр.

За його словами, у разі збільшення тестування кількість хворих лишається незмінною, а от кількість одужалих активно зростає і або близька до кількості нових хворих, або навіть перевищує її.

"Ми чекаємо того часу, коли ми пройдемо криву піку і почнемо знижуватися. Тоді буде повноцінний вихід із карантинного режиму. З такою пандемією світ не стикався, тому ми постійно перебуваємо в стресовому експерименті", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, у Львові розпочали робити високоточні тестування на антитіла до коронавірусу. Перші ІФА-тести роблять медикам.

Відео В Україні запровадили тестування на антитіла до коронавірусу: кого тестуватимуть безкоштовно

В Україні офіційно запровадили тестування на антитіла до коронавірусу. За наказом МОЗ, перевірятимуть лише медиків, правоохоронців і людей із кола контактів інфікованих. А от якщо вам просто цікаво, чи не перенесли ви бува коронавірусну інфекцію так легко, що самі цього не помітили - перевіритись можна, але за гроші. Більше про коронавірус в Україні  

В Україні запровадили тестування на антитіла до коронавірусу: кого тестуватимуть безкоштовно
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader