Офіційно: стадіон «Чорноморець» в Одесі продали з 21-го разу американській компанії
Офіційно: стадіон «Чорноморець» в Одесі продали з 21-го разу американській компанії

Офіційно: стадіон «Чорноморець» в Одесі продали з 21-го разу американській компанії

Фонд гарантування продав стадіон «Чорноморець» в Одесі майже за 200 млн грн.
Продаж відбулася з 21-го разу / фото ФК Чорноморець

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб офіційно заявив про продаж стадіону «Чорноморець» американській компанії Allrise Capital Inc. за 193,8 млн грн.

Як сказано в повідомленні прес-служби фонду, продаж відбувся 22 травня, причому це була 21-ша спроба реалізувати об'єкт, що перебував на балансі «Імексбанку».

«Фонд очікує підписання договору та перерахування коштів, які будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів «Імексбанку» і державі. Станом на 1 травня Фонд виплатив вкладникам банку-банкрута 4,2 млрд грн гарантованого відшкодування», - сказано в повідомленні.

Фонд гарантування вкладів нагадав, що стадіон виявився єдиним забезпеченням для 41 кредитного договору на суму майже 8 млрд грн, які були укладені у 2011-2014 роках. Перед введенням тимчасової адміністрації 27 січня 2015 року високоліквідні застави були виведені з балансу банку.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб отримав стадіон "Чорноморець" як заставу за кредитами пов'язаних компаній перед збанкрутілим "Імексбанком".

«Імексбанк» (Одеса) працює на ринку України з 1994 року і входив до групи великих банків. Банк належав депутату Верховної Ради Леоніду Климову (група «Відродження»), який входить до парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом