Кабмін розробив програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавірусу
Кабмін розробив програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавірусу

Кабмін розробив програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавірусу

Кабінет міністрів розробив програму стимулювання економіки для подолання наслідків Covid-109 «Економічне відновлення», де закладено принцип пріоритету вітчизняного виробника, який платить податки і створює робочі місця в Україні.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду, йдеться у повідомленні на урядовому порталі.

За словами прем'єра, програма «Економічне відновлення» розроблена і виноситься на публічне обговорення.

Шмигаль зазначив, що цей документ почав готуватися відразу після оголошення карантину, робота над ним тривала протягом 6 тижнів, до участі в роботі над стратегією було залучено понад 90 найкращих аналітичних центрів країни, десятки бізнес-асоціацій, окремих підприємств, у тому числі представників малого та середнього бізнесу.

«Червоною лінією, яка проходить через всю програму і є частиною кожного елемента стратегії, став принцип пріоритету українського виробника, який платить податки і створює робочі місця в Україні.

Локалізація, здоровий економічний націоналізм - це сьогодні пріоритет для багатьох країн і ми будемо рухатися в цьому напрямі», - сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що одна з частин програми так і називається «Захист українських товарів, робіт і послуг від їх імпортних альтернатив».

«Для нас прописна істина, що коли є два однакових виробники, наприклад, вагонів і автобусів, то пріоритет повинен бути у заводів, де працюють українці і який розташований в Україні.

Це не означає, що ми будемо кидатися в крайнощі, однак відтепер Україна буде використовувати весь спектр інструментів Світової організації торгівлі та Генеральної угоди з тарифів і торгівлі для захисту наших підприємств», - наголосив Шмигаль.

За його словами, уряд має намір активно впроваджувати кожен крок стратегії, щоб вийти на економічне відновлення вже в другій половині поточного року.

Президент Володимир Зеленський вважає, що економічна стабільність в умовах пандемії коронавірусу повинна бути забезпечена за рахунок прискорення зростання експорту і залучення в Україну інвестицій.

Источник материала
loader
loader