"Маленьке царство" кримінальної поліції: скільки реформованих повернулись на посади
"Маленьке царство" кримінальної поліції: скільки реформованих повернулись на посади

"Маленьке царство" кримінальної поліції: скільки реформованих повернулись на посади

У 2014 році Хатія Деканоідзе розпочала першу хвилю реформ патрульної поліції, яку визнали українці. Вперше після Майдану люди відчули та торкнулися змін.

Про це в прямому ефірі на 24 каналірозповіла колишня очільниця Нацполіції України Хатія Деканоідзе.

Вона додала, що реформу поліції визнали у всьому світі, адже Україна тоді нарешті реформувати найкорупційнішу систему, яка була спадком Радянського Союзу. 


Хатія Деканоідзе / Фото МВС України

"Найбільша нестача – реформування кримінальної поліції. Мене, нашу команду часто звинувачували, що після переатестації, ми звільнили майже 10 тисяч людей. Ті не потрапили в нову Національну поліцію України", – повідомила Деканоідзе.

"От Хатія розвалює систему, патрульні також розвалюють систему". Я зараз єдине про що шкодую – це те, що ми остаточно не розвалили ту систему,
– заявила Хатія Деканоідзе.

На її думку, це відповідальність для всієї політичної еліти, тому що для того, щоб вийти з "радянського болота", потрібна дуже жорстка політична воля. Для того щоб реформувати кримінальну поліцію, треба звільнити всіх тих, хто влаштував "маленькі царства". 

"Чесно кажучи, реформувати кримінальну поліцію складніше, аніж патрульну поліцію. Але я скажу, що ті 10 тисяч людей, які не пройшли переатестацію, а ви знаєте скільки їх повернулося? Через суди повернулися 92%. А як повернулися – ми всі це розуміємо",  – додала Деканоідзе.


Гучні злочини за участі поліції / Інфографіка 24 каналу
 

Теги по теме
Новости Украины полиция Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны