"Пообіцяли тітушкам по 800 гривень": у МВС заявили про встановлення замовників стрілянини в Броварах
"Пообіцяли тітушкам по 800 гривень": у МВС заявили про встановлення замовників стрілянини в Броварах

"Пообіцяли тітушкам по 800 гривень": у МВС заявили про встановлення замовників стрілянини в Броварах

Зранку у Броварах стався конфлікт зі стріляниною щодо міжміських маршрутних перевезень. Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них з вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні.
У Броварах вранці сталася масова стрілянина / фото twitter.com/Artem_Shewa
У Броварах вранці сталася масова стрілянина / фото twitter.com/Artem_Shewa

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у Київській області у сфері приміських перевезень обертаються великі гроші.

Про це він сказав у програмі «Свобода слова Савіка Шустера», коментуючи сьогоднішню стрілянину в Броварах.

«У місяць це 18 млн грн, у рік 220 млн грн», - сказав Геращенко.

Також він повідомив, що мер Броварів ще рік тому звертався до ОДА і просив не проводити конкурси на обслуговування приміського маршруту, бо це створить конфліктну ситуацію.

Однак, за словами Геращенка, його звернення було проігноровано, рік тому облдержадміністрація провела тендер, в результати якого у Бровари зайшов ще один перевізник, а після двох місяців карантину, коли перевезень не було, два ворогуючі угруповання - з Вінниці і Броварів - вирішили з’ясувати відносини, а обласна влада не контролювала ситуацію і не звертала увагу на проблеми у сфері перевезень.

За словами Геращенка, наразі у поліції вже знають замовників стрілянини у Броварах, однак повідомляти їхні прізвища не можна.

«Ніхто не уникне відповідальності. Зараз триває оперативна робота не лише стосовно «тітушок», а й щодо тих людей, які вирішили, що можуть силою з’ясовувати стосунки між собою. Вони також будуть затримані, і їм повідомлять про підозру. Я не хотів би називати зараз прізвища, але вони нам уже відомі, й організатори «тітушок» отримають підозри», - сказав заступник глави МВС.

Він додав, що замовники пообіцяли «тітушкам» по 800 грн за добу для створення «масовки».

«Швидше за все, обидва угруповання не мали наміру застосовувати зброю, але, як зазвичай буває у поганих спектаклях, рушниця, що висіла на стіні, вистрілила», - сказав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною щодо міжміських маршрутних перевезень.

Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них з вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні.

Слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

У зв’язку із стріляниною в Броварах т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін заявив, що "ситуація з нелегальними перевезеннями зріла роками". Керівництво області провело нараду з перевізниками, що працюють на броварських маршрутах, визначених КОДА, та з якими укладені договори на організацію перевезень (це, зокрема ТОВ "Євро-Авто-Альянс" (маршрути 706, 707) і ТОВ "Союз Авто"( маршрути 701, 803, 340, 906)). Ці перевізники стверджують, що до ранкового інциденту не мають жодного стосунку та працюють у штатному режимі. За даними КОДА, за понад рік жодних змін у цих маршрутах та переліку компаній, що їх обслуговують, не відбувалося.

За даними МВС, у конфлікті взяли участь понад 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader