Лише один маршрут: Чорнобильська зона відкривається для туристів після карантину, але з обмеженнями
Лише один маршрут: Чорнобильська зона відкривається для туристів після карантину, але з обмеженнями

Лише один маршрут: Чорнобильська зона відкривається для туристів після карантину, але з обмеженнями

Обов'язковими умовами відвідування є проходження температурного скринінгу, наявність у відвідувачів масок, одноразових рукавичок і дезінфікуючих засобів.
Чорнобильська зона відчуження / фото УНІАН

Чорнобильська зона відчуження відкривається для відвідування, але з певними обмеженнями, передбаченими урядовою постановою про ослаблення протиепідемічних заходів.

Про це йдеться в повідомленні Державного агентства з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

Зазначається, що на території зони відчуження дозволено проводити масові (культурні, розважальні, спортивні, соціальні, релігійні та інші) заходи, в тому числі відвідування з метою ознайомлення з урахуванням заборон, визначених постановою Кабінету міністрів України про карантинні обмеження та етапи ослаблення протиепідемічних заходів.

Зокрема, обов'язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу при посадці в автобус у зону відчуження і на КПП «Дитятки», наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок і дезінфікуючих засобів для обробки рук, а також дотримання соціальної дистанції.

За інформацією прес-служби, до відвідування зони відчуження не будуть допускатися особи, що мають температуру понад 37,2, а також із симптомами респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скринінгу на КПП «Дитятки» буде зафіксована підвищена температура або виявлено особа з ознаками респіраторних захворювань - вся група не буде допущена в зону відчуження.

За словами помічника директора ДП «ЦОТІЗ» Кирила Гарніка, на період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип'ять, об'єкт «Чорнобиль-2», село Копачі та оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей у групі, а саме не більш як 10 осіб.

«Щоб уникнути скупчення відвідувачів пересування по маршруту здійснюватиметься за фіксованим графіком руху з моменту прибуття і до завершення візиту. Зняття всіх обмежень відбудеться після завершення карантину», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів прийняв рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня, з огляду на епідситуацію в регіонах.

З 1 червня в Українібуде частково відновлено рух приміського залізничного транспорту, дозволена робота тренажерних залів і басейнів та проведення навчальних занять в групах не більше 10 осіб.

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм канал УНІАН.Туризм.

Источник материала
Поделиться сюжетом