В Україні вводять в обіг поштову марку, присвячену боротьбі з COVID-19
В Україні вводять в обіг поштову марку, присвячену боротьбі з COVID-19

В Україні вводять в обіг поштову марку, присвячену боротьбі з COVID-19

КИЇВ. 29 травня. УНН. Національний поштовий оператор 29 травня вводить в обіг поштову марку "Передова". Поштовий випуск присвячений боротьбі з коронавірусом. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Укрпошти.

"Під час пандемії Україна опинилася в надскладній ситуації. Адже поруч із боротьбою за здоров’я та життя людей, триває війна за незалежність і територіальну цілісність України. Країну одночасно пронизують дві війни: одна з них – на Сході України, а друга – із COVID-19. Ця марка є знаком вдячності тисячам медиків і військових, а в їх героїчних образах і представникам інших професій – пожежникам, водіям, продавцям, поштарям та багатьом іншим за відданість, сміливість та професіоналізм", - йдеться в повідомленні.

Для ескізу поштової марки було використано роботу відомого харківського художника-ілюстратора Нікіти Тітова "Передова".

"Урочиста церемонія спецпогашення поштової марки відбудеться 29 травня о 12:30 у Києві біля центрального входу до головного відділення поштового зв'язку міста Києва (Головпоштамт) за адресою: вул. Хрещатик, 22", - зазначається в повідомленні.

Також тираж поштової марки – 140 000 примірників, вартість – 9 грн. До поштової марки випущено конверт "Перший день" та виготовлено штемпель спецпогашення.

Нагадаємо, в Україні на COVID-19 захворіло вже 1 693 дитини та 4 411 медпрацівників.

Теги по теме
Украина Коронавирус
Источник материала
Поделиться сюжетом