Ляшко: Україна не розробляє свою вакцину від коронавіруса
Ляшко: Україна не розробляє свою вакцину від коронавіруса

Ляшко: Україна не розробляє свою вакцину від коронавіруса

Україна не розробляє вакцину проти коронавіруса Covid-19, так як в нашій країні немає необхідних для цього лабораторних потужностей. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає "Радіо свобода". 

За словами головного санлікаря, в світі ведеться близько 70 розробок вакцини проти коронавіруса. Деякі з них вже вийшли на другу і третю стадії клінічних досліджень.

"Близько 70 розробок йде вакцини проти коронавірусної хвороби. Так, це не швидкий процес. І з моменту початку розробки до завершення може пройти в середньому 18 місяців. Ми розуміємо, що маємо п'ятий місяць циркуляції збудника в нашій популяції, тому вакцину варто очікувати, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко. Хоча деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень… Українських розробок серед них немає", – зазначив Ляшко.

Він уточнив, що Міністерство охорони здоров'я України консультувалося з українськими вченими з даного приводу, і ті заявили про брак лабораторних потужностей.

"Ми зверталися до Академії медичних наук, Академії наук з питанням, чи можна в Україні сподіватися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а потім вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини", – підкреслив Ляшко.

Раніше Ляшко заявляв, що  в Україні на території Інституту епідеміології планують побудувати лабораторію для проведення наукових досліджень, розробки вакцин та тест-систем.  

Теги по теме
Коронавирус Вакцина пандемия Коронавирус в Украине Карантин
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader