Як побороти сивину в молодому віці: дослідження
Як побороти сивину в молодому віці: дослідження

Як побороти сивину в молодому віці: дослідження

Людина може почати сивіти через сильне нервового потрясіння. На щастя, як показало дослідження, цей процес не є незворотнім.

Мало людей вважають сиве волосся привабливими. Однак дослідники з Колумбійського університету з'ясували, що цей процес можна повернути назад без будь-якої фарби, але тільки якщо волосся змінило колір недавно, пише The Daily Mail.

Їхнє відкриття допоможе людям, які мають стресову сивину. Дослідження показало, що зменшення кількості стресу в житті не тільки призупиняє процес, але і може запустити його у зворотному напрямку.

Автори дослідження вважають, що специфічні ліки, які ще потрібно розробити в майбутньому допоможуть запобігти сивині. Дослідження показало, що волосся з різних ділянок голови може відновити початковий колір.

Сиве волосся може змінити колір
Сиве волосся може змінити колір / Фото unsplash.com

Вчені вважають, що причина сивини лежить в змінах метаболічних сигнальних шляхів білків в організмі. На ці  шляхи значний вплив мають гормони, які виробляються під впливом сильного стресу. Й блокують правильний розвиток волосини. 

Зібрані в ході експериментів відомості дозволяють вірити в оборотність сивини, але їх необхідно піддати критичній науковій оцінці. В ході експерименту вчені брали волосся з голів добровольців і за допомогою спеціальних візуальних технологій визначали пігменти. Цей метод аналізу волосся схожий на вивчення кілець в зрізі дерева, за якими оцінюють його вік.

Теги по теме
Здоровье Здоровая жизнь Александр Бевза
Источник материала
loader
loader