"Я не боюся жодних нападок": Степанов заявив про тиск на МОЗ
"Я не боюся жодних нападок": Степанов заявив про тиск на МОЗ

"Я не боюся жодних нападок": Степанов заявив про тиск на МОЗ

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив, що останнім часом нова команда МОЗ потерпає від медійних атак та зазнає тиску з боку попередників.

Про це очільник Міністерства охорони здоровʼя Максим Степанов сказав під час відеозвернення 1 червня.

Очільник МОЗу нагадав, що на посаді міністра він вже два місяці і за цей час, за його словами, він побачив, що системи охорони здоров'я в Україні немає. Він уточнив, що "це окремі уламки радянського минулого". Водночас, як наголосив Степанов, його завдання на посту – зробити так, щоб українці отримали якісну, доступну медицину.

"Сьогодні інформаційне поле поділене на два табори. Один табір – адепти так званої "псевдореформи", котрі мали абсолютну владу і майже чотири роки експериментували з українською медициною. З іншого боку – українські лікарі, медичні працівники всіх рівнів, які опинилися під загрозою звільнення. Зараз ці так звані реформатори стали критиками будь-чого, аби тільки здіймати публічний галас, щоб відволікти українців від провалів своєї діяльності. Усе, що вони здобули, – це загроза звільнення десятків тисяч медиків та закриття сотень лікарень, дефіцит ліків, медичного обладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їхніх напрацювань", - заявив Степанов.

Разом із тим, Степанов сказав, що МОЗ має спільне бачення вирішення проблем охорони здоров'я з президентом і прем'єр-міністром. І наразі Міністерство працює над виправленням помилок, які, за його словами, було допущено п'ять років тому під час планування медреформи.

"Я не боюся жодних нападок і готовий захищати нашу позицію до кінця, бо знаю, що у нас сильна команда. Ми обов'язково зробимо так, щоб українці отримали якісну, доступну медицину", - підсумував Максим Степанов.

Звернення міністра охорони здоров’я Максима Степанова у зв’язку з медійним та політичним тиском на МОЗ

‼️Звернення міністра охорони здоров’я Максим Степанов у зв’язку з медійним та політичним тиском на МОЗ: “Ми виправимо помилки, допущені п'ять років тому при плануванні медичної реформи” Очільник МОЗ Максим Степанов у новому відеозверненні зазначив, що так звані псевдореформатори здіймають політичний галас, щоб відволікти українців від провалу своєї діяльності. Міністр також запевнив, що його завдання на посту – зробити так, щоб українці отримали якісну, доступну медицину. За його словами, сьогодні інформаційне поле поділене на два табори. Один табір – адепти так званої “псевдореформи”, котрі мали абсолютну владу і майже чотири роки експериментували з українською медициною. З іншого боку – вітчизняні лікарі, медичні працівники всіх рівнів, які опинилися під загрозою звільнення. “Зараз ці так звані реформатори стали критиками будь-чого, аби тільки здіймати публічний галас, щоб відволікти українців від провалів своєї діяльності. Все, що вони здобули, – це загроза звільнення десятків тисяч медиків та закриття сотень лікарень, дефіцит ліків, медичного обладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їхніх напрацювань”, - зазначив Максим Степанов. МОЗ має спільне бачення вирішення проблем охорони здоров'я з президентом і прем'єр-міністром. Зараз міністерство разом з медиками, фахівцями, міжнародними організаціями працює над виправленням помилок, допущених 5 років тому ще при плануванні медреформи. Детальніше у відео.

Опубликовано Міністерство охорони здоров'я України Понедельник, 1 июня 2020 г.

Як повідомлялося, 1 квітня стартувала реформа другої ланки медицини. Вона полягає у тому, що практично всі комунальні медичні заклади (районні, міські, обласні лікарні) країни будуть отримувати кошти за прямим договором з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Відтепер лікарні отримуватимуть гроші за медичні послуги, надані конкретному пацієнту – принцип "гроші ходять за пацієнтом". До вузьких спеціалістів пацієнти зможуть потрапити лише за направленням і воно має бути електронним.

Детальніше про аудит другого етапу медичної реформи в Україні та основні кроки МОЗ у виправленні виявлених помилок, які назвав міністр охорони здоров'я Максим Степанов ,читайте за цим посиланням. 

Источник материала
loader
loader