19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Щоб "не списували": у МОЗ пояснили скандал з відмовою транслювати обрання голови Нацслужби здоров'я
Щоб "не списували": у МОЗ пояснили скандал з відмовою транслювати обрання голови Нацслужби здоров'я

Щоб "не списували": у МОЗ пояснили скандал з відмовою транслювати обрання голови Нацслужби здоров'я

Скандал з обранням голови Національної служби здоров‘я. Йдеться про конкурс на посаду очільника відомства, яке розпоряджається найбільшим бюджетом в галузі медицини - понад 86 мільярдів гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Міністр охорони здоров‘я Максим Степанов сьогодні до 9 вечора мав проводити співбесіди з кандидатами через інтернет. Відео спілкування пообіцяли викласти на широкий загал завтра. Але процес зупинили. Бо до кабінету Степанова прийшли народні депутати з вимогою транслювати конкурс наживо. А міністр зупинив співбесіди, мотивуючи це тим, що усім кандидатам ставлять однакові питання. І наступні претенденти на посаду підготуються. 

Обирають голову Національної служби вже пів року. І вже навіть обрали трьох фіналістів. Але попередні міністри Зоряна Скалецька та Ілля Ємець не встигли провести з ними співбесіди. А новий міністр Степанов - усіх фіналістів забракував і оголосив новий конкурс.

Сьогодні співбесіди мали пройти 9 кандидатів - дистанційно в режимі відеоконференції на платформі ZOOM із відеозаписом. Але без прямої трансляції.

Відео Скандал МОЗ: народні депутати зупинили процес конкурсу на місце голови Національної служби здоров‘я

Скандал з обранням голови Національної служби здоров‘я. Міністр охорони здоров‘я Максим Степанов до 9 вечора мав проводити співбесіди з кандидатами на місце голови Національної служби здоров‘я через інтернет. Відео спілкування пообіцяли викласти на широкий загал завтра. Але процес зупинили, бо до кабінету Степанова прорвалися народні депутати з вимогою транслювати конкурс наживо.

Громадські організації вимагали відкритого конкурсу. Заяви про намір стежити за конкурсом зробили посольства ЄС, Британії та США.

Як, зрештою, мають обрати очільника Нацслужби, в МОЗ поки що не пояснюють. 

"Я прийшла для того, щоб показати громадськості, журналістам і всім, кого цікавить сьогодні відбір на посаду голови Національної служби здоров'я, як це відбувається в прямому ефірі. Це нормальна практика, так відбувалося постійно, коли обирали керівників різних установ України", – каже нардепка Ольга Стефанишина, яка і прийшла до офісу Степанова.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 2 червня, депутатка від "Голосу" Ольга Стефанишина прийшла до кабінету міністра охорони здоров’я Максима Степанова, коли той проводив онлайн-співбесіди на очільника Національної служби здоров’я України.

Источник материала
Поделиться сюжетом