19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Загадковий конкурс на очільника НСЗУ: три кандидати відмовилися, а Супрун розкритикувала умови проведення
Загадковий конкурс на очільника НСЗУ: три кандидати відмовилися, а Супрун розкритикувала умови проведення

Загадковий конкурс на очільника НСЗУ: три кандидати відмовилися, а Супрун розкритикувала умови проведення

Три з 17 кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я відмовилися від співбесіди з головою МОЗ Максимом Степановим, яку запланували провести в режимі відеоконференції 2 червня.

"Інтерв'ю було запропоновано всім 17 кандидатам, яких відібрала кадрова служба.

Відбір проходив на основі документів – ті, хто не подав достатньої кількості документів, не був допущений до співбесіди.

З 17 учасників на ранок підтвердили участь дев'ятеро осіб, відмовилися троє, попросили змінити час співбесіди четверо людей, не надала жодної відповіді одна людина", – пояснив голова МОЗ.

Максим Степанов додав, що відео співбесід будуть зберігатися, їх оприлюднять після завершення.

За інформацією джерела LB.

ua в НСЗУ, восьмеро кандидатів, у яких відбудеться співбесіда: Олег Петренко, Ірина Немирович, Оксана Сухорукова, Олександра Машкевич, Вікторія Мілютіна, Дмитро Черниш, Наталія Рябцева, Дмитро Самофалов.

Дев'ятим кандидатом, найімовірніше, є колишній народний депутат Костянтин Яринич, якого вважають основним претендентом на посаду голови Національної служби здоров'я.

До слова, стосовно останнього чотири громадські організації підписали звернення до Степанова, аби він не допустив, щоб Нацслужбу очолив фігурант антикорупційного розслідування.

Тим часом, ексочільниця МОЗ Уляна Супрун переконана, що Степанов навмисно "підтасовує карти", аби поставити головою НСЗУ "свою людину".

"Назвати процедуру, яку проводитиме Максим Степанов, прозорим конкурсом неможливо, бо це його недолуга імітація та спроба поставити на посаду незалежної державної інституції ручну людину, яка буде виконувати вказівки керівництва Міністерства охорони здоров'я", – пише Супрун у своєму Facebook.

Супрун зауважила, що нинішній голова МОЗ порушив правила проведення конкурсу, починаючи від прописаного набору документів та термінів на їх подання, закінчуючи відсутністю відповідної комісії під час співбесіди.

"До цього всього співбесіди будуть закритими, бо МОЗ України вказало, що участь ЗМІ, активістів, комісії чи взагалі будь-кого, хто зможе відстежити прозорість цієї конкурсної процедури "не передбачено".

Онлайн-трансляції також не буде.

Неможливість провести повноцінний чесний та прозорий конкурс аргументують тим, що зараз карантин.

Тобто проведення ЗНО для учнів, відкриття фітнес залів та ТРЦ можливе, а проведення конкурсу ні", – наголосила Супрун.

Вона також зауважила, що це не нормальний конкурс на посаду державної інституції, яка є розпорядником 86 мільярдів гривень на медицину.

Три претенденти мали б потрапити на співбесіду з міністром охорони здоров'я.

Утім, 20 травня чільник МОЗу Максим Степанов заявив, що відхилив усі кандидатури.

Найбільшу кількість балів на конкурсі в січні набрала в.

глави НСЗУ Оксана Мовчан, на другому місці – заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, на третьому – директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

Попередній голова служби Олег Петренко подав у відставку за головування в МОЗ Зоряни Скалецької через "різні цінності з новою командою".

Національну службу здоров'я України створили у межах медреформи ще в 2017-му році.

Вона контролює виплати у галузі охорони здоров'я та визначає лікарні, які буде фінансувати держава.

Источник материала
Поделиться сюжетом