Ситуація з коронавірусом у світі погіршується, - ВООЗ
Ситуація з коронавірусом у світі погіршується, - ВООЗ

Ситуація з коронавірусом у світі погіршується, - ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє про погіршення ситуації з коронавірусом в глобальному масштабі і закликає не припиняти протидіяти вірусу в країнах, де спостерігається поліпшення. Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейсус під час брифінгу

"В даний час ВООЗ зареєструвало майже 7 млн випадків захворювання COVID-19 і майже 400 тис. випадків смертей. Хоча ситуація в Європі поліпшується, в глобальному масштабі вона погіршується", - повідомив Гебрейсус.

При цьому глава ВООЗ зазначив, що в деяких частинах Східної Європи і Центральної Азії спостерігається зростання числа випадків захворювання. Він підкреслив, що в країнах, де спостерігається позитивна динаміка, найбільшою загрозою є самозаспокоєння.

"Більше ніж шість місяців у цієї пандемії – це не час для будь-якої країни знімати ногу з педалі... Ми як і раніше закликаємо до активного спостереженню, щоб гарантувати, що вірус не відновиться, особливо у зв'язку з тим, що масові зібрання всіх видів починають відновлюватися в деяких країнах", - додав глава ВООЗ.

Також він зазначив, що організація повністю підтримує рівність і глобальний рух проти расизму. У той же час, він закликав протестувальників, які беруть участь в акціях, триматися на відстані не менше 1 метра від інших, мити руки, прикривати кашель і носити маску.

Нагадаємо, в Україні кількість інфікованих коронавірусом протягом попередніх діб збільшилася на 463. Всього в країні зареєстровано 27 462 випадки коронавіруса. З початку пандемії від коронавирусной інфекції в Україні померло 797 осіб, 12 195 - одужали.

Теги по теме
Коронавирус пандемия Коронавирус в Украине Карантин ВОЗ
Источник материала
loader
loader