Катастрофа MH17: Суд Нідерландів долучить до справи інтерв'ю Гіркина Гордону
Катастрофа MH17: Суд Нідерландів долучить до справи інтерв'ю Гіркина Гордону

Катастрофа MH17: Суд Нідерландів долучить до справи інтерв'ю Гіркина Гордону

Суд у Нідерландах щодо катастрофи MH17 має намір залучити до справи інтерв'ю колишнього командира збройних загонів проросійських сепаратистів на Донбасі Ігоря Гіркіна українському журналісту Дмитру Гордону. Про це повідомляє Deutsche welle.

"Суддя-голова Хендрік Стінхейс сказав, що до матеріалів буде залучено і нещодавнє гучне інтерв'ю Гіркіна", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про інтерв'ю, яке було оприлюднене головним редактором видання "Гордон" 18 травня.

У тригодинній розмові з українським журналістом по відеозв'язку кадровий російський військовий говорив про низку вже відомих епізодів, а також повідомив деякі нові подробиці.

Зокрема, Гіркін визнав "непряму відповідальність" за цю катастрофу і не виключив того, що у майбутньому може постати перед міжнародним судом. Водночас він наполягав, що підконтрольне йому "ополчення" літак не збивало, а сам він не сумнівається в причетності України до цієї трагедії. Такі твердження в цілому повторюють офіційну позицію російської влади щодо катастрофи MH17.

В Офісі генпрокурора України тим часом повідомили, що долучать інтерв'ю з Гіркіним до матеріалів розслідувань про контроль і постачання компонентів зброї незаконним збройним формуванням з боку Російської Федерації.

22 травня заступник голови МВС Антон Геращенко також заявив, що Національна поліція за погодженням з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим буде доповнювати підозру у вбивстві українців колишнім главою донецьких бойовиків Ігорем Гіркіним.



Теги по теме
Нидерланды MH17
Источник материала
loader
loader