Порошенко з'явився на допит в ГБР, де йому вручили підозру у справі про Семочка
Порошенко з'явився на допит в ГБР, де йому вручили підозру у справі про Семочка

Порошенко з'явився на допит в ГБР, де йому вручили підозру у справі про Семочка

Екс-президент України Петро Порошенко офіційно став підозрюваним у справі про незаконне призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Про це повідомив начальник одного з відділів ДБР Вадим Приймачок в коментарі журналістам.

Зазначимо, що сьогодні, 10 червня, екс-президент України разом зі своїми адвокатами з'явився на допит в Державне бюро розслідувань.

Як повідомляє прес-служба Держбюро, Порошенко відмовився від участі в допиті і покинув будівлю ДБР через чорний хід.

У той же час адвокат п'ятого президента України заявив, що Порошенко відмовився отримувати підозру.

Нагадаємо, 12 квітня колишній президент України Петро Порошенко указом звільнив з посади заступника голови СЗР Семочко.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення колишнього начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області, першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Журналістське розслідування програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясувало, що Семочко має родичів з російськими паспортами, нерухомість вартістю понад 200 млн грн і бізнес в Криму, а також сам він користується елітним позашляховиком Toyota Land Cruiser 200, зареєстрованому на людину, якої не існує.

Сергій Семочко - перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки України з 31 липня 2018 року, начальник Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області в 2017-2018 роках, начальник Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України в 2015-2017 роках.

Теги по теме
Петр Порошенко ГБР
Источник материала
loader
loader