Порошенко заявив, що генпрокурорка не вручила йому підозру
Порошенко заявив, що генпрокурорка не вручила йому підозру

Порошенко заявив, що генпрокурорка не вручила йому підозру

Генпрокурорка Ірина Венедіктова сьогодні, 10 червня, не вручила повідомлення про підозру у справі призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки п'ятому президенту, народному депутату Петру Порошенку, який прибув до Офісу генпрокурора.

Про це сам нардеп сказав у коментарі журналістам після візиту до Офісу генпрокурора, повідомляє Укрінформ.

"Поспілкувавшись з нами близько 40 хвилин, пані генеральний прокурор втекла. Ми повідомили, що у будь-який час готові знову приїхати до неї, залишили телефони, і щойно вона звільниться, ми приїдемо до неї, зокрема для здійснення цих дій (оголошення підозри - ред.)", - сказав він.

П'ятий президент додав, що не вважає себе офіційно повідомленим про підозру, оскільки це було зроблено у не встановлений законом спосіб. За його словами, повідомляти про підозру народному депутату має особисто генпрокурор. Для цього він і прибув в Офіс генпрокурора.

Нагадаємо:

  • 3 червня ДБР викликало Порошенка на допит через прослуховування на міжнародних переговорах.
  • 8 червня генпрокурорка Ірина Венедіктова порушила справу проти експрезидента: внесено відомості до ЄРДР.
  • 10 червня стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань вирішують питаннящодо обрання п'ятому президенту України Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, а Порошенко покинув будівлю. 
Источник материала
loader
loader