МЗС Грузії викликає українського посла у зв'язку з заявою Саакашвілі
МЗС Грузії викликає українського посла у зв'язку з заявою Саакашвілі

МЗС Грузії викликає українського посла у зв'язку з заявою Саакашвілі

Міністерство закордонних справ Грузії викличе українського посла в зв'язку з заявою глави виконавчого комітету реформ України Михайла Саакашвілі. Про це заявив глава МЗС Грузії Давид Залкаліані, повідомляє "Грузія Online".

За словами Залкаліані, виклик українського посла пов'язаний з останнім висловлюванням Саакашвілі з приводу парламентських виборів в Грузії.

"Це якраз те питання, яке спонукало нас до дуже серйозного підходу, через що ми відкликали посла для консультацій. Саме про це ми попереджали наших українських колег — людина, призначена на одну з високих посад, що знаходиться в розшуку, якого грузинське правосуддя хоче притягнути до відповідальності по чотирьом незалежним справам, продовжує втручатися у внутрішню політику Грузії. Природно, заява, яку ми почули вчора, є прямим втручанням у внутрішні справи іншої країни і прямим втручанням громадянина України у процес виборів", - сказав Залкалиани.

Як повідомляється, 10 червня Саакашвілі написав у Facebook наступне: "я не збираюся спокійно дивитися на руйнацію та остаточне знищення Грузії. Я дійсно буду на передній лінії боротьби".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, а його заступником – Олександра Ольшанського.

Після цього Грузія вирішила відкликати посла з України через призначення Саакашвілі. Також міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані заявив, що Грузія вимагає екстрадувати Саакашвілі з України - у Грузії Саакашвілі заведено справу, і він перебуває в розшуку.

Теги по теме
Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом