Лукашенко передав для Зеленського та Першої леді білоруські вишиванки
Лукашенко передав для Зеленського та Першої леді білоруські вишиванки

Лукашенко передав для Зеленського та Першої леді білоруські вишиванки

КИЇВ. 16 червня. УНН. У вівторок відбулася зустріч посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола з заступником керівника Офісу Президента України Ігорем Жовквою, в ході якої для Президента України Володимира Зеленського та його дружини були передані білоруські вишиванки від президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка. Про це повідомляє посольство Білорусі в Україні, передає УНН.

"В ході зустрічі з Ігорем Жовквою для Президента України Володимира Зеленського і його дружини Олени передані білоруські вишиванки як подарунок від Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка. У направленому з цієї нагоди посланні на адресу Президента України глава білоруської держави з теплотою зазначив, що білоруська вишита сорочка "підкреслює і особливість, і культурний взаємозв'язок і близькість наших народів", а також побажав, щоб ця вишиванка стала "оберегом і знаком глибокої дружби між білорусами і українцями", - повідомили у посольстві.

Відзначається, що під час зустрічі також було обговорено стан та перспективи розвитку українсько-білоруського співробітництва у торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах, а також підготовка до III Форуму регіонів України та Білорусі, який пройде у жовтні в місті Гродно.

Обговорено були і підсумки реалізації домовленостей на вищому рівні за результатами зустрічі президентів Білорусі і України у Житомирі 4 жовтня минулого року.

"Українській стороні передано запрошення Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка на адресу Президента України Володимира Зеленського відвідати Білорусь з офіційним візитом у 2020 році і взяти участь у III Форумі регіонів", - йдеться у повідомленні дипломатів.

Нагадаємо, до "Дня вишиванки" 21 травня Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відправили лідерам країн вишиті сорочки, зокрема, США, Франції, Канади.

Теги по теме
Владимир Зеленский Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
loader
loader