Стерненко не може відбувати домашній арешт через прописку у військовій частині, - ЗМІ
Стерненко не може відбувати домашній арешт через прописку у військовій частині, - ЗМІ

Стерненко не може відбувати домашній арешт через прописку у військовій частині, - ЗМІ

Причина, з якої підозрюваний в умисному вбивстві колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко не може відбувати цілодобовий домашній арешт, полягає в його прописці. Про це повідомив головний редактор одеського видання "Таймер" Юрій Ткачов у своєму Telegram-каналі.

"Між тим, у справі з арештом Стерненка колізія все-таки присутня. Він дійсно прописаний у військовій частині, і його реально ніхто не буде там селити на два місяці", - зазначив журналіст.

За його словами, Стерненко прописаний не у гуртожитку на території військової частини, а в адміністративній будівлі.

Залишається відкритим питання, як колишній лідер "Правого сектора" міг отримати прописку у військовій частині в 2016 році, якщо він при цьому не був ані військовим, ані членом сім'ї військовослужбовця. Незрозумілим є також і мотив Стернека прописатися в зазначеному місці.

Тому дійсно рішення суду Стерненко виконає не може, вважає Ткачов.

Нагадаємо, пізно ввечері 15 червня Стерненко разом зі своїми прихильниками вирушив додому до генпрокурора Ірини Венедиктової з наміром вимагати роз'яснень, як йому виконати рішення суду про домашній арешт. Потім підозрюваний і мітингувальники попрямували з такою ж метою до будинку президента Володимира Зеленського.

Перед цим суддя Шевченківського районного суду Києва Володимир Бугіль ухвалив рішення у справі Стерненка і постановив відправити його під цілодобовий домашній арешт до 13 серпня 2020 року включно.

11 червня 2020 року Служба безпеки України повідомила Стерненку про підозру в умисному вбивстві і носіння холодної зброї без дозволу, а 12 червня відбулося перше судове засідання, яке Шевченківський районний суд Києва вирішив відкласти на 15 червня.

.

.





Источник материала
Поделиться сюжетом