Зеленський вийшов до червоноградських шахтарів під ОП: Їдьте додому, я розберусь
Зеленський вийшов до червоноградських шахтарів під ОП: Їдьте додому, я розберусь

Зеленський вийшов до червоноградських шахтарів під ОП: Їдьте додому, я розберусь

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався із шахтарями Львівщини, які вже два дні мітингують під будівлею Офісу Президента з вимогою погасити заборгованість по зарплатах. Відповідне відео опублікував нардеп від "Слуги Народу" Юрій Камельчук, на чиєму виборчому округу (124-му) знаходиться ПАТ Шахта "Надія".

"Я вам обіцяю, що ми все зробимо. Дайте мені пару днів, будь ласка, я зараз розберусь із "Центренерго", чому вони не платять гроші. Їдьте додому, до своїх сімей, я розберусь", - відповів Зеленський на звернення Голови профспілки шахти "Надія" Руслана Віхтя.

Зазначимо, що "особливий режим роботи" у Володимира Зеленського спливає тільки завтра, повідомляє "УНН". На такий режим Зеленський перейшов через захворювання на коронавірус, яке зафіксували у його дружини. Зеленський протягом 14 днів обіцяв мінімізувати соціальні контакти.  

Вчора на фейсбук сторінці "Шахтарі Червонограда" повідомлялося, що під Кабміном зібралися 100 шахтарів з Червонограда, які вимагають виплатити їм зарплату. "Люди обурені і кажуть, що не підуть поки уряд не пообіцяє вирішити це питання, бо 700 працівників не отримають чесно зароблених коштів. Загалом держава заборгувала перед шахтарями 46 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Учора гірники шахти "Надія", що на Львівщині, стукали касками під Офісом президента. Мітингарі заявили, що 800 співробітникам не виплатили в загальній сумі 58 млн гривень.
18 червня більше сотні шахтарів з Червонограда пікетували сесію Львівської облради. За словами шахтарів, їм не виплачують зарплати вже чотири місяці.

За інформацією в. о. директора шахти, 9 млн грн заборгувало вугледобувному підприємству ПАТ "Центренерго". При цьому, склалася критична ситуація із енергопостачанням: 26 червня ПАТ "Львівобленерго" відключить підприємство від енергопостачання за борги (7,8 млн грн).

Источник материала
loader
loader