Омбудсмен Денисова засудила слова Третьякової про дітей "низької якості"
Омбудсмен Денисова засудила слова Третьякової про дітей "низької якості"

Омбудсмен Денисова засудила слова Третьякової про дітей "низької якості"

Омбудсмен з прав людини Людмила Денисова засудила висловлювання народного депутата з фракції "Слуга народу" Галини Третьякової про те, що деякі українці народжують дітей "низької якості". Про це Денисова написала у своєму Telegram-каналі.

Денісова нагадала, що Україна приєдналася до основних міжнародних документів, зокрема Конвенції ООН з прав дитини, таким чином визнавши, що в усіх країнах світу є діти, які живуть у важких умовах і потребують особливої уваги з боку держави.

Омбудсмен зазначила, що Конвенція ґрунтується на принципах недискримінації дитини, незалежно від соціального чи майнового стану його або його батьків. У відповідності зі статтею 27 Конвенції, держава взяла на себе зобов'язання надавати батькам у разі необхідності матеріальну допомогу для дітей і підтримувати програми по забезпеченню дітей їжею, одягом і житлом.

Денисова наголосила, що діти не вибирають сім'ю, в якій народжуються, і не можуть самі себе забезпечити і захистити.

Обудсмен рішуче засудила будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація, а також заяви про поділ дітей на "якісні" і "неякісних". Вона закликала спікера Ради Дмитра Разумкова і всіх депутатів не допустити дискримінаційних закликів і посягання на основоположні права людини.

Нагадаємо, що вчора, 24 червня, народний депутат від "Слуги народу", голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова під час вебінару у Київській школі економіки заявила, що в сім'ях, які розраховують на матеріальну допомогу від держави, діти народжуються "дуже низької якості".

Источник материала
loader
loader