Венедіктова відзвітувала про свої генпрокурорські 100 днів
Венедіктова відзвітувала про свої генпрокурорські 100 днів

Венедіктова відзвітувала про свої генпрокурорські 100 днів

Голова Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова вирішила відзвітувати про свої сто днів роботи на посаді і зняла про це відеоролик.

«За весну, яка стала символічною порою покарань (відсилка до передвиборчих гасел Володимира Зеленського – «Главком»), 4400 осіб визнані винуватими та засуджені до обмеження чи позбавлення волі.

Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні правопорушення, якими завдано збитків в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій», - зазначила вона.

Окремо Венедіктова наголосила на тому, як прокурори відстояли у Верховному Суді рішення про позбавлення волі на 10 років двох водіїв-винуватців загибелі шести пішоходів в центрі Харкова та завершенні досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо замовлення та організації нападу на Катерину Гандзюк.

Вона додала, що за процесуального керівництва прокурорів органи правопорядку розслідують більше 1 мільйона 400 тисяч кримінальних проваджень, а до суду скеровано понад 30 тисяч справ.

Судом встановлено обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн гривень збитків.

Повідомлено про підозру у понад тисячі кримінальних проваджень про вчинення злочинів у бюджетній сфері та у близько 500 – про вчинення злочинів проти довкілля та у земельній сфері.

За 100 днів вже викрито аж 106 організованих злочинних груп.

Також Венедіктова розповіла про проведення атестації прокурорів регіонального рівня.

З 1 липня розпочнеться останній етап атестації, до якого допущено понад 2,5 тисячі осіб.

По завершенню атестації прокурорів регіонального рівня розпочнуть роботу обласні прокуратури, а надалі розпочнеться робота з проведення атестації прокурорів місцевих прокуратур.

Водночас із 9 червня 2020 року в Офісі Генпрокурора розпочато добір на зайняття ще 100 вакантних посад прокурорів.

Прийом документів триватиме включно до 9 липня.

Не забула Венедіктова нагадати і про те, як Офіс генпрокурора допомагає бізнесу, зауваживши про створення Управління захисту інвестицій.

Загалом звіт про успіхи нового очільника Офісу генпрокурора в форматі відеоролика зайняв трохи більше 10 хвилин.

Источник материала
loader
loader