Скандальна заява про дітей "низької якості": Разумков прокоментував можливу відставку нардепки Третьякової
Скандальна заява про дітей "низької якості": Разумков прокоментував можливу відставку нардепки Третьякової

Скандальна заява про дітей "низької якості": Разумков прокоментував можливу відставку нардепки Третьякової

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова, яка висловилася, що у сім'ях, які потребують матеріальної допомоги, нібито народжуються діти "дуже низької якості", не зверталася із заявою про звільнення з посади очільниці парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Від представників фракції жодних звернень про її відставкутакож не надходило.

Про це заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, передає "УНІАН".

"Станом на сьогодні до мене не зверталися, скажімо так, у письмовому форматі будь-хто з депутатських фракцій та груп... Згідно регламенту Верховної Ради, або фракція може спробувати відкликати з тієї чи іншої посади голову комітету, або депутат за власною ініціативою", – сказав Разумков.

Разом із тим, голова ВР зауважив, що не підтримує висловлювання нардепки і вже "втомився" повторювати депутатам, щоб вони виважено підходили до слів під час своїх виступів.

"Щодо тих висловлювань, які були сказані (слова Третьякової щодо "дітей дуже низької якості" - ред.), - я точно їх не підтримую. Думаю, що, як і багато хто інший. Якщо ми говоримо про позиції Третьякової, - Галина Миколаївна багато правильних речей робить. І зараз, зокрема, в комітеті. Але ділити людей в українському суспільстві на тих чи інших, я думаю, що, м'яко кажучи, не варто", – додав Разумков.

Нагадаємо, що нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова заявила, що у сім'ях, які потребують матеріальної допомоги, народжуються діти "дуже низької якості". Політикиня розмірковувала на відео щодо доцільності виплати безробітним соціальної допомоги. На її думку, у майбутньому такі діти "теж сідають на державні гроші.

Слова нардепки викликали багато критикиу Мережі, а в Раді Федерації профспілок вимагають відкликати з посади глави Комітету Третьякову за її "антисоціальну позицію". 

Пізніше Третьякова заявила, що її висловлювання про дітей "низької якості" були лише невдало підібраними словами, тожне збирається йти з посади. Вона вважає, що проти неї організували булінг.  

Відео Федерація профспілок засудила слова нардепки від "Слуги народу" про "дітей низької якості"

"Діти дуже низької якості і стерилізація тих, хто отримує соцвиплати" - це висловлювання нардепки від "Слуги народу" й очільниці Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової. У мережу потрапив запис онлайн вебінару, який проходив ще в травні, на якому вона обговорювала тему соціальних виплат, цитувала світових політиків і наводила приклади. Такі, як: "стерилізації осіб", що хочуть отримувати соцдопомогу, і "стерилізації жінок", у яких немає вищої освіти. На ці слова сьогодні відреагували у Федерації профспілок України. Там вважають, що політикиня з такими поглядами не може працювати в законодавчому органі та вимагають від Голови Верховної Ради відкликати Третьякову з посади голови комітету.

Федерація профспілок засудила слова нардепки від "Слуги народу" про "дітей низької якості"
Источник материала
loader
loader