В Україні збільшили страхові виплати медикам, які через коронавірус отримали групу інвалідності
В Україні збільшили страхові виплати медикам, які через коронавірус отримали групу інвалідності

В Україні збільшили страхові виплати медикам, які через коронавірус отримали групу інвалідності

Кабмін ухвалив рішення збільшити надання страхових виплат медикам, які унаслідок коронавірусу отримали групу інвалідності. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Урядом ухвалено рішення додати до дохідної та видаткової частини бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік 233 322 тис. гривень, виділених як фінансова допомога із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками", - йдеться у повідомленні.

Кошти від цієї допомоги будуть спрямовані на страхові виплати медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров’я у разі встановлення їм групи інвалідності внаслідок захворювання на коронавірус (це не менше 300-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб).

Також Фонд зможе виплачувати одноразову допомогу членам сімей, батькам та утриманцям медичних працівників, смерть яких настала внаслідок інфікування COVID-19, у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб.

Відео Головний медик Волині захворів на коронавірус

На COVID-19 захворів головний медик Волині. Стан 57-річного Валерія Руцького, за словами його колег, стабільний. Нині чоловік лікується амбулаторно та перебуває на самоізоляції. У лабораторному центрі уже визначили коло контактних осіб - це родина посадовця, нині всі вони на самоізоляції. Чи захворів хтось з колег, оскільки у чиновника був досить напружений графік, ще з’ясовують.

Головний медик Волині захворів на коронавірус

Нагадаємо, станом на 1 липня в Україні на понад 10% знизився рівень захворюваності на COVID-19 серед медиків. У середині квітня серед захворілих медики становили п’яту частину.

Источник материала
loader
loader