Коли фанатам дозволять повернутися на стадіони: у МОЗ оцінили футбольні перспективи
Коли фанатам дозволять повернутися на стадіони: у МОЗ оцінили футбольні перспективи

Коли фанатам дозволять повернутися на стадіони: у МОЗ оцінили футбольні перспективи

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов прокоментував можливість повернення уболівальників на вітчизняні стадіони.

За його словами, наразі ситуація з пандемією COVID-19 в країні не дозволяє це зробити. Щоб відкрити трибуни для любителів футболу, потрібна сприятлива епідеміологічна ситуація.

"Чим ретельніше ми будемо дотримуватися рекомендацій від Міністерства охорони здоров’я, тим швидше хвороба піде на спад, будуть кращі цифри. Тоді ми зможемо говорити про повернення до повноцінного життя, зокрема про вболівальників на трибунах стадіонів. При тій тенденції, яка існує зараз, немає навіть думки про це", - сказав Степанов у коментарі програмі "Футбол NEWS".

Також міністр прокоментував медичний протокол матчів українських турнірів. Політик задоволений тим, як футболісти і тренери вітчизняних клубів дотримуються всіх правил і рекомендацій.

"Зауважень до протоколу немає. Всі задоволені: і футболісти, і команди. У мене є постійний зв’язок безпосередньо з УАФ і з деякими командами. Медична частина була передбачена досконало, ми це об’єднали. Думаю, що всі задоволені", - розповів міністр.

  • Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляв, що Україна буле рівнятися на Польщу в питанні відкриття стадіонів для уболівальників. Там фанатів вже пускають на матчі від 17 червня.
     
  • Першою європейською країною, яка частково відкрила трибуни стадіонів для футбольних фанатів, стала Угорщина.
     
  • У поточному сезоні української Прем'єр-ліги залишилося зіграти 4 тури. Чемпіонат планують закінчити 19 липня.
     
  • В Україні станом на 1 липня зафіксовано 44 998 випадків COVID-19, 19 548 людей одужали, 1 173 померли.
Источник материала
loader
loader