Екс-міністру екології Злочевському повідомили про підозру
Екс-міністру екології Злочевському повідомили про підозру

Екс-міністру екології Злочевському повідомили про підозру

Сьогодні, 1 липня, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру в організації хабара заступнику генерального прокурора - колишньому міністру екології Миколі Злочевському. Про це повідомили в прес-службі САП.

Попередньо справу кваліфікують за ч. 3 ст. 27 - ч. 4 ст. 369 КК України.

Як відзначають в САП, через те, що місцезнаходження підозрюваного поки не встановлено, повідомлення про підозру здійснено у відповідності зі ст. 135 та ст. 278 КК України.

В САП нагадали, що 12 червня детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП задокументували факт надання хабара в розмірі 5 млн доларів. Гроші призначалися на закриття кримінальної справи за підозрою екс-міністра екології, яке восени 2019-го Генпрокуратура передала в НАБУ.

Серед затриманих - перший заступник начальника Головного управління Державної налогой служби в Києві, один з керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології часів президента Віктора Януковича та екс-керівник одного з департаментів ДФС України. Затриманим повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави.

Досудове розслідування триває.

Теги по теме
НАБУ САП
Источник материала
loader
loader