У Франції чоловік чотири години мучився через викликану коронавірусом ерекцію
У Франції чоловік чотири години мучився через викликану коронавірусом ерекцію

У Франції чоловік чотири години мучився через викликану коронавірусом ерекцію

У Франції у 62-річний чоловік, хворий на COVID-19, почав страждати від пріапізму і провів чотири години із ерекцією, що не спадала. Лікарі виявили, що у його статевому органі утворилося багато згустків крові. 

Про це пише Daily Mail.

Згортання крові або тромбоз, як повідомляється, є небезпечним ускладненням майже у третини пацієнтів, інфікованих коронавірусів. Коли згустки блокують артерії або вени, блоки можуть викликати смертельні серцеві напади та інсульти. Вони також можуть призвести до пріапізму.

Експерти кажуть, що вірус на імунну систему може посилювати згортання крові різними шляхами. Однак випадок француза вважається першим, коли пріапізм розглядається як побічний ефект коронавірусу.

Пацієнт звернувся до лікаря з жаром, сухим кашлем, утрудненим диханням і діареєю, а через два дні був доставлений в лікарню, де дослідження підтвердило наявність коронавірусу. Після прибуття він був механічно провентильований, тому що у нього були ознаки дихальної недостатності.

Після чотирьох годин постійної ерекції лікарі висмоктували кров з його статевого органа за допомогою голки.

Лікарі прийшли до такого висновку, тому що не було знайдено жодної іншої альтернативної причини пріапізму, а вірус, як відомо, викликає ускладнення згортання крові.

Хоча аргументи на користь причинно-наслідкового зв'язку між COVID-19 і приапизмом в нашому випадку дуже переконливі, повідомлення про подальші випадках зміцнили б докази.
кажуть лікарі

Крім зливу крові з статевого члена, лікарі вводили чоловіку ліки для нормалізації його нервової системи, а також ліки для запобігання згортання крові.

Консультант-урологічний хірург Річард Віней в лікарні королеви Єлизавети в Бірмінгемі, сказав, що цей випадок був "цікавим", і він сам не стикався з пацієнтами Covid-19 з пріапізмом.

"Швидше за все, йому знадобиться протез статевого члена, якщо він захоче зберегти потенцію", - сказав лікар.

Нагадаємо, новий огляд досліджень Covid-19 показав, що близько половини госпіталізованих пацієнтів відчувають неврологічні симптоми. Фахівці припускають, що це захворювання загрожує всій нервовій системі.

Источник материала
Поделиться сюжетом