Через дощові паводки на заході України підтопленими залишаються 10 населених пунктів
Через дощові паводки на заході України підтопленими залишаються 10 населених пунктів

Через дощові паводки на заході України підтопленими залишаються 10 населених пунктів

На Західній Україні досі тривають активні роботи з надання допомоги населенню та ліквідації наслідків дощового паводку.

Про це повідомляє ДСНС.

Так, станом на 7:00 4 липня на території західних областей залишається підтопленими:

  • 10 (було 349) населених пунктів (Чернівецька (7), Львівська (1) та Тернопільська (2) області);
  • 15 (було 14 тис. 456) будівель у Тернопільській області;
  • 46 (було 7 тис. 225) підвалів (Івано-Франківська (27), Тернопільська (12), Чернівецька (4) та Львівська (3) області);
  • 141 (було 22 тис. 182) присадибна ділянка (Тернопільська (80), Чернівецька (54), Івано-Франківська (5) та Львівська (2) області).

Зруйновано 202,5 км (було 280 км) автодоріг та 95 мостів. Пошкоджено 549 км автодоріг (було 654 км) та 213 мостів (було 266).

Відео Негода наробила біди у Західних областях України

Західну Україну накриває висока вода. Це - найпотужніша за останні 12 років повінь. Так її вже охрестили в Кабміні. У двох сотнях населених пунктах підтоплено більше 4,5 тисяч будинків. Із небезпечної зони евакуювали понад триста людей. Для доставки харчів у небо здійняли гелікоптери. Потоки води зносять усе на своєму шляху. Уже зруйнувано близько 110 кілометрів доріг та 90 мостів.    

Негода наробила біди у Західних областях України

Силами ДСНС від початку проведення робіт врятовано 478 осіб, евакуйована 721 особа, відселено 1 тис. 324 особи та перевезено через підтоплені ділянки доріг 2 тис. 565 осіб. Протягом доби відкачано 22 тис. 81 м куб. води, розчищено 230 м автодоріг, 1,5 км русел річок, доставлено для населення 1 тис. л питної води місцевим мешканцям.

Нагадаємо, захід України на минулому тижні постраждав від повеней, будинки та дороги затопило, людей евакуювали. Після сильних опадів утворилися потоки, які розливаються та псують все на своєму шляху. Відомо вже про трьох жертв стихії. Опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, та Закарпатській областях. Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині. Понад два мільярди гривень потрібно, щоб подолати наслідки паводку на Прикарпатті. 

Відео Негода в Україні: чому кліматичні аномалії стають буденністю

Зруйновані будинки, знищений урожай та скалічені люди: Україна потерпає від негоди. Тільки цієї ночі без світла залишилоя майже сто населених пунктів. Про наслідки удару стихії та чому кліматичні аномалії стають буденністю – у сюжеті.  

Негода в Україні: чому кліматичні аномалії стають буденністю
Источник материала
loader
loader