Зеленський заслухав кандидатури на посаду очільника НБУ
Зеленський заслухав кандидатури на посаду очільника НБУ

Зеленський заслухав кандидатури на посаду очільника НБУ

Сьогодні, 4 липня, президент України Володимир Зеленський провів зусріч з представниками державних і комерційних банків та заслухав пропозиції щодо кандидатів в очільники Національного банку України. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Я зробив три великі дискусійні зустрічі в межах професійного діалогу. Я зустрівся з усіма головами державних банків України, хотів від них отримати і кандидатуру (голови НБУ – ред.), і їхнє особисте враження через цю ситуацію. Всі досить спокійно сприймають звільнення голови НБУ. Всі не бачать ризиків", – сказав Зеленський під час спілкування з журналістами в Одеській області. 

Володимир Зеленський також повідомив, що зустрівся зі всіма заступниками голови НБУ та представниками комерційних банків України.

"Всі три списки, які запропонували ці три "столи" банківського сектору, ми вивчаємо і через правоохоронні органи, щоб знати, що це за люди, які в них статки і професійний рівень. Від банкірів я вже це отримав", – зазначив президент.

Глава держави наголосив, що він не бачить жодної проблеми у проведенні зустрічей з кандидатами, запропонованими на посаду голови НБУ, і зауважив, що мав професійні стосунки з Яковом Смолієм.

"У нас дуже непогані відносини не тільки на професійному, а й на людському рівні", – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 1 липня голова Національного банку України Яків Смолій написав і подав президенту України заяву про звільнення за власним бажанням. Своє рішення він пояснив тим, що "протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск".

Посли держав "Великої сімки", коментуючи звістку про те, що глава Нацбанку Яків Смолій йде у відставку, вказали на загрозу підриву незалежності фінансового регулятора.

Вчора, 3 липня, депутати Верховної Ради підтримали відставку очільника Нацбанку: "за" проголосувало 286 нардепів.

Теги по теме
Владимир Зеленский Нацбанк
Источник материала
loader
loader