Степанов розповів, чи готова Україна до другої хвилі коронавірусу
Степанов розповів, чи готова Україна до другої хвилі коронавірусу

Степанов розповів, чи готова Україна до другої хвилі коронавірусу

Усі лабораторні центри України забезпечені місячним запасом тестів за умов повного завантаження, також підготовлені лікарні.

Про це 7 липня заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи, наскільки Україна забезпечена ПЛР- та ІФА-тестами на випадок другої хвилі епідемії коронавірусу.

"Рівень забезпеченості нашої країни до другої хвилі епідемії, і це стосується не тільки про лабораторні центри або наявність тест-систем, а й про готовність наших лікарень, готовність наших лікарів до таких викликів, його навіть не можна порівняти з тим, що в нас було на початку березня", — сказав міністр.

Він запевняє, що у МОЗ зараз активно готуються до другої хвилі епідемії. "На сьогодні всі лабораторні центри забезпечені місячним запасом тестів за повного завантаження. Це той рівень, який ми тримаємо. Ми чітко знаємо, що якщо десь виникає проблема, то ми дуже швидко доставляємо тест-системи, щоб це жодним чином не вплинуло на наших громадян", — додав Степанов. 

В Україні 7 липня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 49 607. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 500 випадків.

Відео Найближчим часом в Україні втричі зросте кількість тестувань на коронавірус

Ще більше тестів на коронавірус. Всесвітня організація охорони здоров'я та ЄС передали Україні обладнання та реагенти для тестування на COVID-19. Їх отримають 27 лабораторій по всій країні. Це дасть змогу збільшити кількість тестувань на коронавірус утричі. Загальна вартість медичного вантажу – 3,5 мільйони євро. Від початку пандемії Україна вже збільшила кількість ПЛР-тестувань на добу - із 300 до 14 тисяч. Загалом працюють 83 лабораторії.

Найближчим часом в Україні втричі зросте кількість тестувань на коронавірус
Источник материала
loader
loader