Проросійські ЗМІ поширюють фейки про причетність України до протестів у Сербії - посольство
Проросійські ЗМІ поширюють фейки про причетність України до протестів у Сербії - посольство

Проросійські ЗМІ поширюють фейки про причетність України до протестів у Сербії - посольство

Проросійські ЗМІ поширюють фейки про причетність України до протестів у Сербії - посольство - Фото 1

Російські та проросійські ЗМІ поширюють фейки про участь українців у протестах проти карантинних обмежень, які останніми днями охопили столицю Сербії.

Про це на офіційному сайті заявляє посольство України в Сербії.

«У ці дні через російські і проросійські інформаційні ресурси в інформаційному просторі Сербії поширується інформація про передбачуваний «український сценарій» і причетність українців до подій в Сербії.

У зв'язку з цим посольство України в Сербії офіційно заявляє, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Сербія», - йдеться в заяві.

При цьому посольство України не має інформації про участь громадян України в останніх подіях в Сербії.

«Посольство України має честь звернутися до ЗМІ в Сербії із запрошенням не поширювати неправдиву інформацію про Україну і громадян України щодо ситуації в Сербії», - зазначили у посольстві.

Як зазначає «Бабель», раніше сербське видання Alo опублікувало матеріал «Найманці з України знищили Белград! Нове одкровення про руйнівні протести демонстрантів».

У публікації йшлося про те, що в протестах в Белграді нібито брали участь найманці американської приватної військової компанії Blackwater, громадяни Сербії, які раніше брали участь у війні на Донбасі проти росіян і сепаратистів.

Інформацію потім розповсюдили російські видання.

Протести у Сербії розпочались після рішення ввести комендантську годину через погіршення епідеміологічної ситуації.

На вулиці Белграда вийшли тисячі людей, вони вимагали відставки президента і намагалися потрапити в парламент, після чого в ситуацію втрутилася поліція.

Теги по теме
Новости Протест Инфопространство
Источник материала
loader
loader