Зеленський розповів, чим будуть втримувати заробітчан в Україні
Зеленський розповів, чим будуть втримувати заробітчан в Україні

Зеленський розповів, чим будуть втримувати заробітчан в Україні

Президент Володимир Зеленський вважає, що відплив кадрів за кордон можна зупинити наданням гідних умов праці в Україні, створенням робочих місць та іпотекою. Окрім того, за його словами, головним завдання держави до кінця року є забезпечення доступного кредитування.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Так, у рамках робочої поїздки до Волинської області Зеленський провів зустріч з представниками місцевого бізнесу. Під час розмови бізнесмени наголосили на проблемі виїзду кваліфікованих кадрів у сусідні країни та закликали державу вжити заходів.

"Закривати кордони ніхто не буде. Це перше. По-друге, можна багато чого розказувати, але поки не буде нормальних робочих місць, нормальної заробітної плати, нічим не втримати людей", - відповів президент.

На думку Зеленського, необхідно створювати можливості, щоб люди могли відкривати свій бізнес в Україні.

"Крім програми кредитування "5-7-9", яку ми зараз наповнюємо, ще є портфельне кредитування, яке у Верховній Раді з’явиться у вигляді законопроєкту. Наше головне завдання - до кінця року зробити нормальні умови кредитування, це 5-7 відсотків", - зазначив він.

Крім того, є ініціатива щодо доступності іпотеки, адже великі відсотки за кредитами на купівлю житла змушують молоді родини працювати за кордоном. На переконання глави держави, іпотека має бути максимум під 10%.

Також бізнесмени виступили за допомогу держави у просуванні українського експорту. У відповідь на це Зеленський повідомив, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба разом з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком уже шукають торгових представників для лобіювання українських виробників за кордоном.

"Створюється разом з Міністерством закордонних справ інститут торговельних представників, які будуть займатися просуванням українського бізнесу за кордоном", - підтвердив Єрмак.

Нагадаємо, 28 травня в НБУ повідомили, що за кордоном, за різними оцінками, працюють близько трьох мільйонів українців. Частина з них - сезонно. 

Источник материала
loader
loader