МОЗ та Міносвіти розробляють алгоритми наступного навчального року – Степанов
МОЗ та Міносвіти розробляють алгоритми наступного навчального року – Степанов

МОЗ та Міносвіти розробляють алгоритми наступного навчального року – Степанов

За словами міністра, про ці умови буде одразу повідомлено.
Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти і науки розробляють алгоритми і механізми того, як діти навчатимуться у наступному навчальному році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Ми зараз в умовах адаптивного карантину розробляємо механізми, правила, у який спосіб наші діти будуть навчатися: за яких умов вони можуть навчатися у звичайному режимі, за яких - в дистанційному режимі, у який спосіб ми можемо поєднати ці два способи. Разом з Міносвіти ми розробляємо відповідні правила та алгоритми. Я думаю, що протягом тижня - десяти днів ми все це чітко випишемо і, звичайно, відразу повідомимо, у який спосіб та як будуть навчатися наші діти в наступному навчальному році", - сказав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про можливість дистанційного навчання в Україні восени у разі погіршення ситуації з епідемією COVID-19.

4 липня виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет не виключив, що у зв’язку з епідситуацією навчання дітей в школах частково буде переведено онлайн. За його словами, в Міносвіти розробляють запасні варіанти форматів навчання на випадок загострення епідемічної ситуації.

9 липня президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що якщо не буде другої хвилі захворювання на COVID-19 в Україні, діти з 1 вересня зможуть розпочати навчання у школах у звичайному режимі.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом