Готель "Дніпро" в Києві продали з аукціону за ціну, яка в 14 разів більше початкової
Готель "Дніпро" в Києві продали з аукціону за ціну, яка в 14 разів більше початкової

Готель "Дніпро" в Києві продали з аукціону за ціну, яка в 14 разів більше початкової

Державний готель "Дніпро" у Києві на Хрещатику 15 липня на аукціоні продали за 1 млрд 111 млн гривень. Що майже в 14 разів більше від початкової ціни. Об’єкт виставлявся на продаж за стартовою вартістю майже 81 млн грн.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський і пресслужба Фонду державного майна.

В аукціоні брали участь 29 підприємств та осіб. Перемогла у торгах компанія ТОВ "Смартленд".

Зі слів голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка, після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "добродіяння" коштів. І лиш після цього буде підписано договір.

"Інвестор збагатився прекрасним активом. А ми усі отримали підтвердження тому, що прозора і чесна приватизація – це new normal. Прозорість, що супроводжувала приватизацію готелю "Дніпро" з підготовчого етапу до безпосереднього проведення аукціону – це не просто стиль роботи чи винятковий випадок з одним конкретним активом. Це принцип державної приватизаційної політики, якого ми дотримуватимемося неухильно", - зазначив Сенниченко.

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський привітав приватизацію готелю "Дніпро". Очільник держави наголосив, що всі отримані гроші підуть до держбюджету. 

"Завдяки продажу державного пакета акцій на відкритому аукціоні через електронну систему "ProZorro.Продажі" Україна отримала найкращу ціну за своє майно. Всі ці кошти будуть спрямовані до державного бюджету. Таким чином уже було проведено майже вісім тисяч аукціонів та продано майна, що належало державі, органам місцевої влади та Фонду гарантування вкладів, на загальну суму близько 2,7 млрд грн. Це ще один приклад того, як діджиталізація та відкритість приносять користь державі та долають корупцію", - написав Зеленський.

Президент також висловив сподівання, що найближчим часом відбудеться приватизація інших об’єктів, які належали ДУС.

"Переможцю торгів – новому власнику готелю "Дніпро" – бажаю, щоб ця чудова будівля в центрі Києва виправдала його інвестиції, принесла прибуток і стала справжньою окрасою нашої столиці та бажаною локацією для її гостей", - додав Зеленский.

Источник материала
loader
loader