Якщо готель "Дніпро" купив росіянин, угоди не буде, – голова Фонду держмайна
Якщо готель "Дніпро" купив росіянин, угоди не буде, – голова Фонду держмайна

Якщо готель "Дніпро" купив росіянин, угоди не буде, – голова Фонду держмайна

Інвестор, який виграв на аукціоні з продажу готелю "Дніпро", пройде перевірку на відповідність вимогам законодавства. Якщо ж виявиться, що він є росіянином, чи його кошти мають російське походження – угоду скасують.

Що відомо про продаж готелю "Дніпро"

Днями компанія "Смартленд" на аукціоні купила готель "Дніпро" за понад 1 мільярд гривень. Тепер Фонд державного майна повинен перевірити переможця на відповідність вимогам законодавства. Про це повідомив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко у фейсбуці.

Вимоги, яким має відповідати переможець аукціону

  1. Гроші не повинні мати російське походження.
  2. Інвестор не може бути з країни-агресора.

Наразі Фонд державного майна України направив відповідні запити до правоохоронних та інших державних органів. Після того, як вони дадуть відповідь, Фонд держмайна ухвалить рішення щодо того, чи підписувати договір купівлі – продажу з переможцем аукціону.

Якщо раптом з'ясується, що переможець аукціону – росіянин, або ж його капітал має російське чи будь-яке інше сумнівне походження, Фонд держмайна не укладе з ним договір купівлі – продажу. Це наше право та обов'язок: не допускати російський і сумнівний капітал в приватизовані державні підприємства,
– сказав Сенниченко.

Якщо угоду скасують

  • Відповідно до процедури, переможцем аукціону буде визнано учасника, який показав другий результат, тобто запропонував найвищу суму, після переможця.
  • До нового переможця аукціону буде застосована аналогічна процедура перевірки.
  • Незалежно від результатів перевірки, застава за участь в аукціоні в сумі 10% від стартової ціни активу учасникам не повертається. 
 
Теги по теме
Новости Украины Деньги Алена Захарова
Источник материала
loader
loader