Звільнені заручники розповіли, як до них ставився луцький терорист
Звільнені заручники розповіли, як до них ставився луцький терорист

Звільнені заручники розповіли, як до них ставився луцький терорист

Звільнені терористи кажуть, що терорист "добре" до них ставився.
Звільнення заручників у Луцьку / фото REUTERS
Звільнення заручників у Луцьку / фото REUTERS

Про це йдеться у сюжеті "Першого". "Після звільнення пасажири розповіли, що надвір він їх не випускав, але загалом ставився добре і не погрожував. І вітав усіх із якимось днем антисистеми та вимагав від керівників держави визнати себе публічно внутрішніми терористами. Про свої вимоги не раз нагадував пострілами", – розповів журналіст.

"Добре до нас ставилися, нічого не скажу. У туалет він нам пропонував у відро, а на вулицю не відпускав", – розповіла звільнена заручниця Наталія Боса.

"Тільки спокійно поводитися, щоб ніяких зайвих рухів. Все добре", – каже про події вчорашнього дня заручниця Руслана.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко — Краснилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований та у нього при собі є автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області було введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником велися переговори. Центр Луцька був перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік, який висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Потім викинув з автобуса гранату, яка не здетонувала.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у Facebook, що підозрюваний в захопленні автобуса із заручниками у Луцьку - 45-річний двічі судимий громадянин України Максим Кривош.

Станом на 22:10 21 липня всі заручники з автобуса, захопленого вранці в центрі Луцька, були звільнені. Терорист Максим Кривош затриманий.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader