"Починаємо з певних плюсів": Кравчук розповів про свою місію у ТКГ
"Починаємо з певних плюсів": Кравчук розповів про свою місію у ТКГ

"Починаємо з певних плюсів": Кравчук розповів про свою місію у ТКГ

Новопризначений очільник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук планує вже наступного тижня зустрітися зі своїми колегами. Перший президент  допустив у подальшому кадрові зміни у делегації, але такі перестановки будуть узгоджуватися з главою держави Володимиром Зеленським. 

Про це Леонід Кравчук заявив у коментарі РБК-Україна.   

Кравчук повідомив, що українська делегація збереться на зустріч з ним 3 серпня. Тоді дипломати обговорять подальші кроки. А от дати чергового засідання ТКГ Кравчук поки не знає.

"Я виходжу з того, що група, яку очолював Леонід Кучма, зробила в складних умовах важливі кроки й ми починаємо життя не з "чистого листка", починаємо з певних плюсів, але були й мінуси. Якщо щось треба, то ми звернемося до керівництва України, дамо аргументи й, можливо, будуть якісь зміни. Я не виключаю (кадрові зміни - ред.), але просто зараз ми такого завдання не ставимо", - прокоментував Леонід Кравчук

Також голова ТКГ сказав, що його місія на новій посаді полягає у тому, щоб закінчити війну на Донбасі і, "щоб в Україні панував мир, щоб ми жили спокійно: без крові, без жахів, без втрат, без руйнувань". Задля цього, Кравчук сказав, буде робити все можливе і навіть "йти на компроміси".

"Є речі, які компромісам не піддаються – це суверенітет, територіальна цілісність, незалежність, недоторканність кордонів. Це питання не обговорюється. Тому, що ці питання визначені заздалегідь принципами міжнародного права", - сказав Кравчук.

Нагадаємо, 30 липня Леонід Кравчук погодився долучитися до перемовин у Мінську. Указ про його призначення головою української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу підписав президент України Володимир Зеленський.

28 липня в Офісі президента повідомили, що Леонід Кучма залишає посаду очільника української делегації на перемовинах ТКГ. Водночас він запевнив, що у разі потреби й надалі готовий ділитися досвідом і надавати консультації щодо кроків на шляху до встановлення миру на тимчасово окупованому Донбасі.

Відео Леонід Кравчук погодився очолити тристоронню контактну групу у Мінську

Час для відпочинку не настав. Із такими словами перший президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в тристоронній контактній групі у Мінську. Пропозицію стати переговорником 86-річному Кравчуку зробив Володимир Зеленський після того, як Леонід Кучма вийшов з цього процесу. Кравчук вже прокоментував своє рішення. Заявив, що готовий до останнього подиху працювати, щоби пришвидшити мир на Донбасі. В ексклюзивному інтерв'ю ТСН Леонід Кравчук за два дні до призначення прояснив свою позицію як головного перемовника України в Мінську.  

Леонід Кравчук погодився очолити тристоронню контактну групу у Мінську
Источник материала
loader
loader