Ліквідація "полтавського терориста": усі подробиці про поліцейську спецоперацію
Ліквідація "полтавського терориста": усі подробиці про поліцейську спецоперацію

Ліквідація "полтавського терориста": усі подробиці про поліцейську спецоперацію

У ніч на 1 серпня ліквідували так званого "полтавського терориста" Романа Скрипника, який 23 липня захопив правоохоронців у заручники, а потім утік. 

ТСН.ua зібрав усі подробиці про поліцейську спецоперацію "Грім".

Де переховувався "терорист", пошуки якого тривали тиждень

Як написав на своїй сторінці у Facebook речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, "неодноразово судимого наркозалежного" підозрюваного Романа Скрипника виявили у селі Опішня Зіньківського району на Полтавщині. Він переховувався у покинутому будинку. "Зловмисник не захотів здаватися і знову вдався до погроз поліцейським вибухом ручної гранати. Під час вжитих заходів за планом поліцейської операції "Грім" Романа Скрипника, як особливо небезпечного, закорінілого кримінального правопорушника, який постійно своїм збройним опором ставив під загрозу життя та здоров’я поліцейських, було ліквідовано влучним пострілом", - йдеться у дописі.

За інформацією заступника міністра МВС Антона Геращенка, Скрипника знайшли близько 02:00 за київським часом: "У один із нежилих будинків зайшов начальник СРПП Зінківського відділення Гадяцького відділу поліції Гума".

Чому його довелося ліквідувати

Так, як повідомив Геращенко, підозрюваний, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського. "Снайпер КОРД отримав команду на ліквідацію небезпечного злочинця, який тримав у заручниках співробітника поліції і погрожував підірвати гранату. Влучним пострілом снайпера в голову він був убитий на місці. Заручник встиг відскочити в сторону і залишився неушкодженим. Якби поліцейські не ухвалили рішення ліквідувати терориста, то він міг би знищити заручника або кинути гранату у поліцейських. Тому рішення про ліквідацію терориста було виправданим", - пояснив заступник очільника МВС.

Зранку 1 серпня стало відомо і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков це підтвердив, що "терорист" у момент ліквідації спецназом КОРД підірвався на власній гранаті, яку у момент загибелі тримав у руці без чеки.

Внаслідок вибуху гранати, яка була у підозрюваного, ніхто з поліцейських не постраждав. Правоохоронець, якого "терорист" тримав у заручниках встигнув відскочити від ліквідованого зловмисника.

Пізніше заступник міністра МВС Антон Геращенко опублікував відео ліквідації Романа Скрипника.

Увага! Відео містить шокуючі кадри! 

Видео ликвидации полтавского террориста Романа Скрипника. Снайпер КОРДа получил команду на ликвидацию опасного...

Опубліковано Антоном Геращенком Субота, 1 серпня 2020 р.

На спецоперацію відреагував і очільник МВС Арсен Аваков, який подякував поліції за професійну роботу. "Нічні події в Опишні. На жаль, знову неадекватна поведінка "полтавського терориста", який кілька днів переховувався. Внаслідок злагодженої роботи поліцейських - зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті. Дякую поліції за професійну роботу!", - написав Аваков у своєму Твіттері.

Нічні події в Опишні. На жаль, знову неадекватна поведінка "полтавського терориста", який кілька днів переховувався. Внаслідок злагодженої роботи поліцейських - зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті.
Дякую поліції за професійну роботу! pic.twitter.com/CF0S0t88k0

— Arsen Avakov (@AvakovArsen) August 1, 2020

Нагадаємо, 23 липня під час затримання 32-річний чоловік погрожував підірвати гранату й схопив копа. Після перемовин погодився обміняти заручника на полковника поліції Віталія Шияна. Нападником виявився місцевий житель. Він уже мав проблеми із законом через грабежі та наркотики. Зловмисник утік на авто, утримуючи заручника. Через кілька годин полковника поліції він відпустив, кинув автомобіль, а сам втік до лісопосадки. Пошуки Скрипника тривали тиждень.

Источник материала
loader
loader