"Пандемія коронавірусу триватиме ще довго" - висновки надзвичайної комісії ВООЗ
"Пандемія коронавірусу триватиме ще довго" - висновки надзвичайної комісії ВООЗ

"Пандемія коронавірусу триватиме ще довго" - висновки надзвичайної комісії ВООЗ

Надзвичайний комітет, скликаний гендиректором Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) одноголосно погодився, що спалах COVID-19 досі залишається надзвичайною ситуацією в сфері охорони здоров'я в усьому світі. Це обговорювалося на четвертомузасіданні комітету 31 липня. 

Відповідну заяву оприлюднили на сторінці ВООЗ. 

"У ВООЗ вважають, що COVID-19 продовжує нести дуже високі ризики для світу, і вважають, що пандемія COVID-18 триватиме ще довго, проте зазначають важливість відповідних зусиль як на національному і регіональному, так і на міжнародному рівні", - йдеться в заяві.

Комітет дав низку рекомендацій для ВООЗ і держав-учасниць. Зокрема, він радить продовжувати мобілізувати глобальні та регіональні організації та партнерів для боротьби з COVID-19, прискорюючи дослідження та можливий доступ до діагностики, терапії та вакцин.

Країнам рекомендовано підтримувати дослідження виділенням фінансів, а також забезпечувати необхідні запобіжні заходи під час поїздок, регулярно оцінюючи ситуацію в різних країнах світу.

Комітет з надзвичайних ситуацій буде повторно скликаний протягом трьох місяців або раніше на розсуд гендиректора ВООЗ. 

За данними статистичного сайту Worldometer, від початку пандемії COVID-19 в світі інфікувалося близько 17,9 млн людей, із них 685,7 тис. померли, 11,26 млн пацієнтів одужали.

Відео Молоді люди винні в нових спалахах коронавірусу в Європі - ВООЗ

Молоді люди винні в нових спалахах коронавірусу в Європі - заявили у Всесвітній організації охорони здоров’я. Мовляв, нехтують рекомендаціями, бо не хочуть пропустити літо. Сплеск захворюваності зафіксували одразу в кількох європейських країнах. Особливо тривожна ситуація в Іспанії та на Балканах. Кількість нових випадків зросла в Німеччині та Франції. У Польщі - спалахи в трьох шахтах та будинку для літніх людей. Тим часом у Гонконгу кажуть: ліжко-місця, відведені для ізоляції хворих на коронавірус, практично заповнені.

Источник материала
Поделиться сюжетом