У Запорізькому СІЗО в'язень викупив усі місця в камері з комфортом
У Запорізькому СІЗО в'язень викупив усі місця в камері з комфортом

У Запорізькому СІЗО в'язень викупив усі місця в камері з комфортом

У Запоріжжі в'язень викупив для себе усі місця в камері з комфортом. Чоловік оплатив собі там три місяці перебування.

Про це повідомляється на сайті Офісу омбудсмена.

 Загалом інспектори, які навідалися до СІЗО з перевіркою, "не отримали від засуджених скарг стосовно катування, жорстокого або такого, що принижує гідність, поводження і покарання". Втім у працівників секретаріату виникли питання стосовно кількості людей на метр квадратний у транзитних камерах. Людей там перебувало більше ніж дозволяє площа.

Також кілька камер у СІЗО знаходяться у вкрай незадовільному стані. "Стіни та стеля цих камер вкриті грибком та пліснявою, у камерах відсутні зливні бачки, зношені матраци, подушки та ковдри, обмежений доступ до питної води, наявність у камерах тарганів та клопів", - зазначили інспектори.

Втім, у СІЗО є камери підвищенного комфорту, але скористатися ними можуть не всі. З кінця травня цього року в Запорізькому СІЗО запроваджено експериментальний проєкт в рамках якого засуджений може оплатити своє перебування у комфортних камерах. Вартість такої камери на місяць коштує 3410 гривень.

"Проте, скористатись цією послугою в’язні СІЗО не зможуть, бо усі три місця в цій камері оплатила одна особа", - повідомили в секретаріаті уповноваженого у Верховній Раді з прав людини.

Нагадаємо, що у Одесі та Миколаєві з 1 серпня, розпочали працювати платні камери у СІЗО. 

Источник материала
loader
loader