Зеленський підписав закон про ФОПів - скасовується книга обліку доходів
Зеленський підписав закон про ФОПів - скасовується книга обліку доходів

Зеленський підписав закон про ФОПів - скасовується книга обліку доходів

Володимир Зеленський підписав закон про функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців, яким скасовується обов'язкова книга обліку доходів для ФОП.

Про це повідомили в Офісі президента.

Закон передбачає спрощення ведення обліку для ФОП, доступу до електронного кабінету платника податків та розширення його функціоналу.

Фізичним особам-підприємцям І-ІІІ груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік у будь-якій зручній формі - паперовій чи електронній - із зазначенням суми доходу за місяць.

ФОПи на загальній системі зможуть вести облік також у паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Міністерством фінансів.

Також закон скасовує договір про визнання електронних документів для реєстрації в електронному кабінеті платника податків та передбачає, що в електронному кабінеті відображатимуться податкові повідомлення.

Окрім цього, "документ вносить зміни до Податкового кодексу з метою створення сприятливих умов для діяльності бізнесу та інвесторів. Зокрема, полегшено умови податкових перевірок. Під час перевірки оформлення працівників усунуто можливість опитувати працівників і роботодавців про виплачені пасивні доходи та інші додаткові блага та відшкодування".

Нагадаємо, в Українівирішили оновити Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Источник материала
loader
loader