Апеляційний суд зняв арешт з 43 картин Порошенка: "докази прокурора були недопустимими"
Апеляційний суд зняв арешт з 43 картин Порошенка: "докази прокурора були недопустимими"

Апеляційний суд зняв арешт з 43 картин Порошенка: "докази прокурора були недопустимими"

Київський апеляційний суд скасував арешт 42 картин і однієї літографії, які належать до колекції п'ятого президента Петра Порошенка. Вони фігурували у справі про незаконне переміщення через український кордон картин всесвітньо відомих художників. 

Арешт знято 27 липня, вказано в ухвалі суду.

Суд задовольнив апеляційну скаргу адвоката Порошенка Ігоря Голованя.

"Дії органу досудового розслідування, суперечать принципам правової визначеності, є неприпустимими та не можуть бути підставою для арешту майна", йдеться в ухвалі. У суді також визнали, що докази прокурора, додані до клопотання, "є недопустимими, у відповідності до наведених вимог Закону".

Також суд заявив про відсутність дозволу на проведення обшуку ДБР 26 травня, коли Порошенко відкрив виставку і помістив картини за ґрати. Як зазначив адвокат Порошенка Головань, п'ятий президент не планує продавати чи дарувати арештовані картини.

Нагадаємо:

  • Презентувати виставку Порошенко намагався ще 26 травня. Саме тоді його викликали на допит як свідка в цій справі. Та замість візиту до правоохоронців, Порошенко вийшов упрямий ефір із музею.
  • Слідчі ДБР, дізнавшись про це, самі приїхали за ним і взяли музей штурмом. Вилучили митні декларації на картини та заарештували їх. Колекцію Порошенка оцінюють учотири мільйонифунтів стерлінгів.
  • 26 червня Порошенко знову вирішив відкрити виставку картин в музеї Гончара. Цього разу він розмістив їх за тюремними ґратами.

    Відео ДБР знову навідалось до музею Гончара, де зберігаються картини Порошенка

    Слідчі ДБР знову навідались до столичного музею Гончара, де зберігаються 43 картини Петра Порошенка. Силовики намагались провести експертизи витворів мистецтва. Однак, всередину їх не пустили. За кілька годин до цього, п’ятий президент відкрив виставку картин, які цікавлять ДБРівців. Роботи Івана Айвазовського, П`єтро Барделліно, Івана Міодушевського та ще 40 полотен огородили колючим дротом та гратами. У музеї кажуть, зробили це навмисно. Колекцію Порошенка оцінюють у 4 мільйони фунтів стерлінгів.

    ДБР знову навідалось до музею Гончара, де зберігаються картини Порошенка
Источник материала
loader
loader