В Офісі президента сподіваються на обмін полоненими найближчими тижнями
В Офісі президента сподіваються на обмін полоненими найближчими тижнями

В Офісі президента сподіваються на обмін полоненими найближчими тижнями

В Офісі президента розраховують протягом найближчих тижнів провести обмін полоненими. У рамках обмінупланується звільнити близько 100 осіб з кожної сторони.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю Reuters.

За його словами, Україна подала ОБСЄ перелік з близько 100 осіб для обміну. Єрмак додав, що бойовики подали приблизно ж кількість ув'язнених для обміну.

"Я сподіваюся, що це (обмін - ред.) буде скоро. Я думаю, це вже через кілька тижнів", - зазначив він.

Керівник ОП також розповів, що президент Володимир Зеленський тиснув на російського лідера Володимира Путіна під час останньої телефонної розмови щодо цього питання.

"Було домовлено, що список буде наданий, він вже переданий - це здебільшого кримські татари, які незаконно утримуються в Криму. Ми чекаємо відповіді", - сказав він.

Він також додав, що окупанти запропонували щонайменше три нові ділянки для розведення сил та засобів на Донбасі.

"Зараз ми дуже близькі, щоб домовитись про три, а може і п'ять нових ділянок (розведення - ред.)", - сказав Єрмак.

Нагадаємо, 24 липня  віцепрем'єр-міністр - міністр із питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що черговий етап обміну полоненими не відбувається через неузгодженість та намагання представників Росії торгуватися. 

Відео Представники України в ТКГ у Мінську вимагають терміново повернути додому полоненого Матюшенка

Екстрений обмін. Повернути додому полоненого Валерія Матюшенка вимагають представники України в тристоронній контактній групі в Мінську. Про це у Фейсбуці написав переговорник Денис Казанський. За його даними, у Матюшенка серйозні проблеми зі здоров'ям - сильні болі й стрімка втрата ваги. Українські переговорники домагаються, щоби полоненого, який перебуває в макіївській колонії, принаймні обстежили медики. Утім, відповіді окупантів поки що немає. Вони навіть не підтверджують, що Валерій, якого полонили за звинуваченнями в шпигунстві три роки тому, сидить у тюрмі на окупованому Донбасі. У в'язницях бойовиків, за даними СБУ, нині перебувають 234 українці.

Представники України в ТКГ у Мінську вимагають терміново повернути додому полоненого Матюшенка

 

Источник материала
loader
loader