У Китаї фіксують спалах нового типу вірусу: вже 7 смертей
У Китаї фіксують спалах нового типу вірусу: вже 7 смертей

У Китаї фіксують спалах нового типу вірусу: вже 7 смертей

У Китаї зафіксували спалах нового типу вірусу SFTS, який передається через кліщів, і жертвами якого вже стали щонайменше 7 осіб, інфіковані - 60.

Про це пише "Global Times".

Вірус порівняно новий, адже його виявили в 2011 році. Фахівці не виключають, що SFTS може передаватися від зараженої кліщем людини іншій людині через кров або слизові. Заражені люди розповідають, що при інфікуванні мали лихоманку, кашель, а лікарі фіксували зниження лейкоцитів, тромбоцитів у крові.

За даними видання, понад 37 осіб у китайській провінції Цзянсу заразилися вірусом у першій половині поточного року, а пізніше у ще 23 осіб в провінції Аньхой виявили SFTS.

Проте лікарі нагадали, що основним джерелом небезпеки як і раніше залишається кліщ, тому при дотриманні всіх запобіжних заходів приводів для паніки немає.

Відео В Україні розпочався сезон кліщів: як від них вберегтися

Сезон кліщів відкрито. Саме травень - пік щорічної активності кліщів. Поміж них є такі павуки, що здатні викликати хворобу Лайма. Недуга може уражати різні органи та системи. Якщо укус кліща не помітити, а хворобу Лайма не лікувати – це призведе до інвалідності. На що варто звертати увагу, коли з ослабленням карантину всі ринуться за свіжим повітрям до парків та лісів  - з'ясовувала ТСН.  

В Україні розпочався сезон кліщів: як від них вберегтися
Источник материала
loader
loader